«Λάμψη» της Air France στα World Airline Awards

«Λάμψη» της Air France στα World Airline Awards

Ο γαλλικός αερομεταφορέας ψηφίστηκε ως η πιο Βελτιωμένη Αεροπορική Εταιρεία στον Κόσμο για το 2015.

Ικανοποιημένη είναι η διοίκηση της Air France αφού στα World Airline Awards 2015 που διοργανώθηκαν από τον οργανισμό Skytrax, έφυγε κρατώντας στα χέρια της όχι ένα αλλά δύο βραβεία.

Ο γαλλικός αερομεταφορέας έλαβε το βραβείο για την πιο «Βελτιωμένη Αεροπορική Εταιρεία στον Κόσμο» καθώς έχει προβεί σε αναβάθμιση όλων των προϊόντων και υπηρεσιών του. Συγκεκριμένα η διοίκηση του γαλλικού κολοσσού προχωρά σε επενδύσεις άνω των 550 εκατ. ευρώ, με στόχο να προσφέρει σε όλους τους επιβάτες της μια εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία, τόσο στο αεροδρόμιο όσο και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σε επίπεδο αεροσκαφών, στα 44 συνολικά Boeing 777 μεγάλων αποστάσεων εγκαθίστανται νέες κατηγορίες καμπίνας που προσφέρουν απόλυτη άνεση, ενώ ένα νέο δερμάτινο κάθισμα θα κάνει σταδιακά την εμφάνισή του στα 24 Airbus A319 και στα 25 Airbus A320 στο ευρωπαϊκό δίκτυο μεσαίων αποστάσεων. Τα δερμάτινα καθίσματα θα έχουν κλίση 20 μοιρών για πιο βελτιωμένη εμπειρία στο ταξίδι. Παράλληλα, αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες στο αεροδρόμιο, παρουσιάζονται νέες γαστρονομικές απολαύσεις και πιο ευέλικτες προτάσεις για τα επαγγελματικά ταξίδια.

Επιπρόσθετα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Air France έλαβε το βραβείο για τα «Καλύτερα Γεύματα σε Σαλόνι της Πρώτης Θέσης». Πρόκειται για το lounge της La Premiere στο αεροδρόμιο του Παρισιού Paris-Charles de Gaulle που καθιερώθηκε ως ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ποιότητα των υπηρεσιών του, προσφέροντας το καλύτερο φαγητό όσον αφορά την φίνα γαλλική κουζίνα. Το εστιατόριο προσφέρει μια σειρά από πιάτα που υπογράφει ο Alain Ducasse και τους καλύτερους οίνους από το κελάρι της Air France. Επίσης, ένα μπαρ είναι διαθέσιμο για τους πελάτες, προσφέροντας μια σειρά από κοκτέιλ.

Όπως δήλωσε κατά την παραλαβή των βραβείων ο Alexandre de Juniac, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM, οι εν λόγω διακρίσεις υπογραμμίζουν την επιθυμία που οδηγεί την Air France στο να προσφέρει ακόμη περισσότερα μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες της. «Οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου, να εμμένουν στον στόχο που όλοι μαζί έχουμε θέσει: Να είμαστε ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου».

Ωστόσο, παρά τις όποιες βραβεύσεις η διοίκηση της εταιρείας προσανατολίζεται στην εξυγίανση των οικονομικών της μεγεθών. Για να περιορίσει τις ζημιές 600 εκατ. ευρώ που κατέγραψε το 2014 εφαρμόζει ένα ραγδαίο πρόγραμμα περικοπής του κόστους, με στόχο το 2015 να κλείσει με ισοσκελισμένα οικονομικά αποτελέσματα.