Λαπαβίτσας: Ο Βαρουφάκης δεν ανήκει στη ριζοσπαστική αριστερά

Λαπαβίτσας: Ο Βαρουφάκης δεν ανήκει στη ριζοσπαστική αριστερά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά για τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση του Φεβρουαρίου και την επιλογή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Σκληρή κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Jacobin.

Μιλώντας για τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Λαπαβίτσας υποστηρίζει ότι «δεν ανήκει στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς», ενώ θεωρεί ότι η προσωπικότητα και η απειρία του καθόρισαν την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Όπως λέει, «γνωρίζω τον οικονομολόγο Βαρουφάκη πολύ καιρό. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να τον αποκαλέσει άνθρωπο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ούτε της επαναστατικής Αριστεράς, όμως μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο της κεντροαριστεράς (the left of centre)».

Επιπλέον, ο Κώστας Λαπαβίτσας σημειώνει ότι «υπάρχουν στοιχεία απειρίας, τα οποία είναι αναπόφευκτα, αλλά και στοιχεία της προσωπικότητάς του τα οποία ήταν γνωστά όποτε κάποιος μιλούσε για αυτόν».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και σε αυτήν τη συνέντευξη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ακόμη κι ως στοιχείο στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές. «Είμαι βέβαιος ότι εάν στις διαπραγματεύσεις του Φεβρουαρίου η κυβέρνηση αναγνώριζε την παγίδα κι έπαιρνε μέτρα για να μην πέσει μέσα, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Οι διαπραγματεύσεις έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα εάν η άλλη πλευρά αντιληφθεί ότι έχεις εναλλακτική επιλογή στα χέρια και είσαι έτοιμη να την ακολουθήσεις εάν χρειαστεί».