Λάρισα: Η πόλη με τις 1.674 καφετέριες!

Λάρισα: Η πόλη με τις 1.674 καφετέριες!

Η πόλη του καφέ είναι η Λάρισα. Μια καφετέρια για 119 κατοίκους και επισκέπτες.

«Λάρισα, η πόλη του καφέ»… Μια άποψη που έχει επικρατήσει στο Πανελλήνιο και μοιάζει να αποτελεί πλέον κλισέ σε κάθε συζήτηση που κάνει Λαρισαίος με κατοίκους άλλων πόλεων. Η παραπάνω άποψη, μέχρι τώρα, βασίζονταν περισσότερο στην αίσθηση, παρά σε πραγματικά στοιχεία.

Ήταν η αίσθηση που λάμβανε ένας επισκέπτης, ο οποίος δεν ήταν μόνιμος κάτοικος Λάρισας, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας καθώς έβλεπε παντού γύρω του – κυρίως στις πλατείες του κέντρου και στους πεζοδρόμους – αναρίθμητα καφέ. Αυτά τα καφέ είχαν θαμώνες που τα κατέκλυζαν από το πρωί και η εικόνα των γεμάτων καφετεριών κυριαρχούσε μέχρι αργά το βράδυ.

Τα παραπάνω στιγμιότυπα δημιουργούσαν την εντύπωση ότι στη Λάρισα η ζωή κινείται σε διαφορετικούς, περισσότερο χαλαρούς, ρυθμούς απ’ ότι συμβαίνει σ’ άλλες ελληνικές πόλεις. Σε συνδυασμό δε με την ονομαστή νυχτερινή ζωή των μπουζουκιών κατά τις περασμένες δεκαετίες, η Λάρισα απέκτησε τον χαρακτηρισμό της πόλης που… δεν κοιμάται ποτέ.

Μάλιστα, όλη αυτή η εικόνα έπλασε συνειρμούς ότι οι Λαρισαίοι διαθέτουν πολλά χρήματα και γι’ αυτό έχουν τη δυνατότητα ολημερίς να κάθονται στις καφετέριες και το βράδυ να… τα σπάνε στα μπουζούκια, σε αντίθεση με τις άλλες πόλεις όπου η καθημερινότητα των κατοίκων τους έχει εντελώς διαφορετικά – περισσότερο μίζερα – δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr