Η Λάρισα σε ρυθμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση Διαγωνισμών Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από τους Industry Disruptors - Game Changers.

Μετά το Ηράκλειο, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα οι, ήρθε η σειρά της Λάρισας να ενημερωθεί για τον διεθνή διαγωνισμό «Future Agro Challenge» και 4 διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους τομείς του τουρισμού, της υγείας και της ενέργειας από τους Industry Disruptors – Game Changers.

Πιο αναλυτικά, παρουσιάστηκαν οι εξής διαγωνισμοί: ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0, Creative Business Cup, Future Agro Challenge, Get in the Ring και CleanTech Open, οι οποίοι κορυφώνονται με την ανάδειξη των νικητών στην τριήμερη κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Disrupt, Startup, ScaleUp» που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Αθήνα στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (Π.Ε.Ε). Τα χρηματικά έπαθλα των νικητών ξεπερνούν τις 200.000€, ενώ δίνεται επιπλέον η δυνατότητα δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών ανάμεσα σε νέους επιχειρηματίες, φορείς καινοτομίας, θεσμικούς φορείς, μεγάλες επιχειρήσεις και μέλη της επενδυτικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος των διαγωνισμών είναι τόσο η ανάδειξη, όσο και στήριξη της επιχειρηματικότητας και η προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με βάση την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την εξωστρέφεια, την ελληνική προστιθέμενη αξία, την ανταγωνιστικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Μέσα από τους διαγωνισμούς δίνεται η δυνατότητα δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών ανάμεσα σε νέους επιχειρηματίες, φορείς καινοτομίας, θεσμικούς φορείς, μεγάλες επιχειρήσεις και μέλη της επενδυτικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τη μεριά του ο κος Στάγκος Μιχάλης συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ID-GC τόνισε: «Ο κλάδος της υγείας, της γεωργίας και των καθαρών τεχνολογιών αποτελούν ένα σημαντικό πεδίο υλοποίησης επενδύσεων, έρευνας και υψηλού επιπέδου απασχόλησης με επίκεντρο τον ασθενή, τον παραγωγό, τον επιστήμονα και την οικονομία μιας χώρας. Όμως αυτό μπορεί να ισχύει μόνο με μια ουσιαστική προϋπόθεση: την υιοθέτηση και στήριξη της καινοτομίας. Η αφορμή της διοργάνωσης των εκδηλώσεων για την παρουσίαση των διαγωνισμών καινοτομίας σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αποτελεί και το κινητήριο έναυσμα όταν συστήσαμε τον Οργανισμό μας: ότι υπάρχει μεγάλο έδαφος για να συνδεθούν οι νέοι άνθρωποι με

την επιχειρηματικότητα σε μία πρακτική βάση. Και αυτό σημαίνει να πληροφορηθούν έγκαιρα και έγκυρα για τις ευκαιρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε επίπεδο διαγωνισμών και χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το 2013 με την συμμετοχή 50 νεοφυών επιχειρήσεων εκ των οποίων οι 17 βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα και άλλες υπηρεσίες. Θα ήθελα, λοιπόν, να προσκαλέσω όλους όσους έχουν μία ιδέα να ψάξουν και να ψαχθούν. Η κρίση μπορεί να είναι η δική τους ευκαιρία».

Φοιτητές, ερευνητές, εν δυνάμει επιχειρηματίες και ευρύ κοινό μπόρεσαν να γνωρίσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν για προώθηση της καινοτόμου ιδέας τους, προκειμένου να ξεχωρίσουν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και την έξοδο της ελληνικής αγοράς από την οικονομική κρίση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαγωνισμούς, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.innovationproject.gr και www.industrydisruptors.org