Lazard: Επιχειρηματικές συμφωνίες 811,8 δισ. στο α’ τρίμηνο

Lazard: Επιχειρηματικές συμφωνίες 811,8 δισ. στο α’ τρίμηνο

Άνοδος των κερδών στο πρώτο τρίμηνο.

Βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα κατέγραψε η επενδυτική τράπεζα και διαχειρίστρια κεφαλαίων Lazard. Η βελτίωση αυτή αποδίδεται στην αυξημένη δραστηριότητα σε επίπεδο επιχειρηματικών συμφωνιών, η οποία ενίσχυσε σημαντικά τα έσοδα από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και διαμορφώθηκαν στα 103 εκατομμύρια δολάρια ή στα 77 σεντς ανά μετοχή. Στο πρώτο τρίμηνο του 2014, προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 81,3 εκατομμύρια δολάρια ή στα 61 σεντς ανά μετοχή.

Τα λειτουργικά έσοδα από συμβουλευτικές υπηρεσίες -μεταξύ άλλων και για περιπτώσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων – ενισχύθηκαν 9%, διαμορφούμενα στα 260,8 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επιχειρηματικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 811,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με την αξία τους να είναι η υψηλότερη από το 2007 σε επίπεδο πρώτου τριμήνου.