Λευκός Οίκος: Ήπια συμπτώματα κορωνοϊού παρουσιάζει ο Τραμπ

Λευκός Οίκος: Ήπια συμπτώματα κορωνοϊού παρουσιάζει ο Τραμπ
epa08630696 US President Donald J. Trump formally accepts the 2020 Republican presidential nomination during the closing night of the Republican National Convention, on the South Lawn of the White House, in Washington, DC, USA, 27 August 2020. Due to the coronavirus pandemic the Republican Party has moved to a televised format for its convention. EPA/Erin Scott / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Περισσότερο με κρυολόγημα μοιάζουν οι παρενέργειες της ασθένειας, σύμφωνα με πηγές των New York Times.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζει «ήπια συμπτώματα» της νόσου Covid-19, αφότου αποκάλυψε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του προσβλήθηκαν από την ασθένεια, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και η εφημερίδα New York Times.

Δύο πρόσωπα με γνώση της κατάστασης της υγείας του είπαν στους Times ότι πρόκειται για συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα του κρυολογήματος.

Εξάλλου, ο Λευκός Οίκος προχωρά αυτή τη στιγμή στην ιχνηλάτηση των επαφών του Αμερικανού προέδρου.

«Η ιχνηλάτηση των επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζαντ Ντίρι, εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Με πτώση άνοιξε η Γουόλ Στριτ, μετά τη διάγνωση με Covid-19 του Ντόναλντ Τραμπ

Με ισχυρή πτώση άνοιξε σήμερα η Γουόλ Στριτ μετά την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19: Με τις πρώτες συναλλαγές ο δείκτης Dow Jones κατέγραφε πτώση 1,46% και ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι των εταιριών του τομέα της τεχνολογίας, σημείωνε απώλειες 2,15%.

Χθες, Πέμπτη, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε απλά στο πράσινο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones Industrial Average, ενισχύθηκε κατά 0,13%. Ο Nasdaq ενισχύθηκε επίσης κατά 1,42% και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,53%.

Οι επενδυτές αφομοίωσαν τα μικτά στοιχεία για την απασχόληση, με ένα πτωτικό ποσοστό ανεργίας στο 7,9%, για τον Σεπτέμβριο αλλά με μια επιβράδυνση στη δημιουργία θέσεων εργασίας.