Λεφτά από στοιχηματικές στο μπάσκετ: Οι χορηγίες στις ελληνικές ομάδες

Λεφτά από στοιχηματικές στο μπάσκετ: Οι χορηγίες στις ελληνικές ομάδες

Το ενδιαφέρον των στοιχηματικών για χορηγίες στο ελληνικό μπάσκετ παραμένει αμείωτο. Το προϊόν αναμένεται να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία στο μέλλον, κάτι που θα φέρει ακόμα περισσότερες επενδύσεις. Πριν το ενδιαφέρον θέμα μας λοιπόν, μπορείτε να ρίξετε και σήμερα μια ματιά σε αυτά τα δυνατά προγνωστικά στοιχήματος

Stoiximan Basket League

Επιστρέφουμε στο… ψητό. Αρχικά, ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού πρωταθλήματος έχει για χορηγό μία από τις κορυφαίες στοιχηματικές. Εξ ου και το όνομα Stoiximan Basket League με τη συνεργασία να ανανεώνεται τον περασμένο Νοέμβριο με τον ΕΣΑΚΕ. Αλλη μία που εντάσσεται στο πλαίσιο του διευρυμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan, για την στήριξη και ανάπτυξη του Ελληνικού Αθλητισμού.

Σε μια περίοδο έντονων προκλήσεων και εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, με την ελληνική κοινωνία να βρίσκεται υπό πίεση από την πανδημία και την οικονομική κρίση, η Kaizen Gaming αποφάσισε να στηρίξει το ελληνικό μπάσκετ. Το ίδιο είχε κάνει η Stoiximan από το 2016 έως το 2018, συμβάλλοντας στη βελτίωση της λίγκας, ενώ παράλληλα ανέδειξε τη σημασία αλλά και τη δύναμη που μπορεί να έχει ο αθλητισμός, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής θετικών κοινωνικών μηνυμάτων και πολιτισμού.

Ανάμεσα στις δράσεις που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια η Stoiximan, ξεχώρισαν το πρόγραμμα «Basket Αγάπης, οι Μικροί Ήρωες στο γήπεδο» αλλά και η στήριξη με τη συμμετοχή των ίδιων των ΚΑΕ στις τοπικές κοινωνίες με το έτερο πρόγραμμα «Basket Αγάπης: Πρόσφερε τρόφιμα. Πρόσφερε Αγάπη».

Παναθηναϊκός και ΟΠΑΠ

Για τον Παναθηναϊκό και τη συνεργασία που έχει αναπτύξει με τον ΟΠΑΠ από το 2016 δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Εδώ να τονιστεί ότι ο ΟΠΑΠ δραστηριοποιείται και online, με το pamestoixima.gr. Ο χορηγός πέρα από τη φανέλα (με το pamestoixima) υπάρχει και στο όνομα του συλλόγου: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εδώ και μια πενταετία με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν να οραματίζονται το μέλλον, με συγκεκριμένες δράσεις που προωθούν τις αξίες του αθλητισμού, το ευ αγωνίζεσθαι και την κοινωνική προσφορά.

Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ και το δίκτυο των συνεργατών του συνεισφέρουν περισσότερο από ένα δις ευρώ στα φορολογικά έσοδα του κράτους, τουλάχιστον προ πανδημίας, στηρίζοντας ταυτόχρονα περισσότερες από 25.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που πήραν οι δύο πλευρές, ξεχώρισε και το πρωτοποριακό πρόγραμμα των ακαδημιών του συλλόγου για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, αλλά και η ίδρυση του σωματείου Παναθηναϊκός ΑΜΕΑ, την ώρα που ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγάλος χορηγός της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο.

Ολυμπιακός και Bwin

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τη μέρα που η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συνεργασία για την προβολή του brand BWIN στην επίσημη εμφάνιση της ομάδας. Η συνεργασία ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023. Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες στοιχηματικές παγκοσμίως, η οποία μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με παγκόσμιους αθλητικούς ποδοσφαιρικούς κυρίως κολοσσούς, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν, ενώ με τον Ολυμπιακό ήταν η πρώτη συμφωνία που έκανε με ελληνικό αθλητικό οργανισμό.

Η BWIN έδωσε και το όνομά της στα φιλικά παιχνίδια που δίνει σταθερά ο Ολυμπιακός κάθε εβδομάδα, για να διατηρείται σε έναν καλό ρυθμό η ομάδα καθώς δεν μετέχει για δεύτερη σεζόν στο πρωτάθλημα. Τα φιλανθρωπικού χαρακτήρα παιχνίδια ονομάστηκαν «bwin Monday Night Game Against Covid-19», απόδειξη της κοινής φιλοσοφίας των δύο πλευρών για έμπρακτη κοινωνική ευθύνη και προσφορά.

Η Betshop

Από τις υπόλοιπες ομάδες η betshop συνεχίζει τη συνεργασία της με την ΑΕΚ και τον Προμηθέα Πάτρας. Εν ολίγοις, οι τέσσερις από τις 12 ομάδες της Μπάσκετ Λιγκ έχουν χορηγό στη φανέλα κάποια στοιχηματική ή φέρουν και στον τίτλο το όνομά της, όπως ο Παναθηναϊκός.