Η Lego στο Νο 2 του πλανήτη των παιχνιδιών

Η Lego στο Νο 2 του πλανήτη των παιχνιδιών

Η δανέζικη εταιρεία ξεπέρασε την Hasbro.

Με τις πωλήσεις της να φτάνουν στο πρώτο εξάμηνο του 2013 τα 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια, η Lego αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση του κόσμου ανάμεσα στους κατασκευαστές παιχνιδιών.

Στην πρώτη θέση παραμένει η αμερικανική Mattel ενώ η μέχρι πρότινος δεύτερη Hasbro, βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Lego, Vig Knudstorp είπε ότι «η είδηση αυτή αποτελεί ένα άκρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα αν λάβει κανείς υπόψη τις γενικότερες εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά, η οποία έδειξε ως επί το πλείστον μία στάσιμη πορεία στις μεγαλύτερες και πιο ώριμες αγορές, όπως είναι αυτές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία».

Διαβάστε ακόμη: Η Barbie ταξιδεύει στην Ινδία!

Οι χαμηλές πωλήσεις της Lego στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αντισταθμίστηκαν από τις εκρηκτικές επιδόσεις στην Ασία, όπου καλύφθηκε το 35% των συνολικών πωλήσεων στο πρώτο μισό του έτους.

«Η Ασία δεν ήταν στις πρώτες μας προτεραιότητες, όμως τώρα βλέπουμε ότι με την διαρκώς ανερχόμενη μεσαία τάξη όλο και περισσότεροι καταναλωτές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στα προϊόντα μας», είπε ο οικονομικός διευθυντής της Lego, John Goodwin.

Τον Μάρτιο η εταιρεία ανακοίνωσε την κατασκευή του πρώτου της εργοστασίου στην Κίνα. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2014.