Λεμέρ: Η ζωή συνεχίζεται και μετά το brexit

Λεμέρ: Η ζωή συνεχίζεται και μετά το brexit

Θέλουμε να διατηρήσουμε μια πολύ δυνατή θετική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι Βρετανοί αποφάσισαν να φύγουν και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες».

«Η ζωή συνεχίζεται» μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον επόμενο χρόνο, σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του BBC, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Φίλιπ Χαμόντ, τον οποίο αποκάλεσε «φίλο» του, ο κ. Λεμέρ είπε: «Χρειαζόμαστε το Ηνωμένο Βασίλειο. Χρειαζόμαστε μια καλή σχέση ανάμεσα στη σπουδαία χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου και τη σπουδαία χώρα της Γαλλίας».

Επαίνεσε επίσης ως «χρήσιμο» το περίγραμμα των προτεραιοτήτων που παρουσίασε η Τερέζα Μέι την περασμένη εβδομάδα, αλλά επανέλαβε ότι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Θέλουμε να διατηρήσουμε μια πολύ δυνατή θετική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι Βρετανοί αποφάσισαν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε σκληρό Brexit… Θέλουμε ένα δίκαιο Brexit προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο Μπρούνο Λεμέρ.