Leroy Merlin: Το νέο υπερ-κατάστημα που αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ και το επενδυτικό πλάνο των 20 εκατ. ευρώ

Leroy Merlin: Το νέο υπερ-κατάστημα που αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ και το επενδυτικό πλάνο των 20 εκατ. ευρώ
A Leroy Merlin logo is pictured during COVID-19 as a strict lockdown came into effect to stop the spread of the Coronavirus disease. Lesquin, France, May 5, 2020.?Un logo Leroy Merlin est photographie pendant le COVID-19 durant un confinement total pour diminuer la propagation du Coronavirus. Lesquin, France, 5 mai 2020. Photo: AFP
Τι προβλέπει το business plan τριετίας - Η δέσμευση της πολυεθνικής (Adeo) στην τοπική αγορά και ο φιλόδοξος στόχος για κύκλο εργασιών 158 εκατ. ευρώ το 2020.

Την Παρασκευή ανοίγει για το κοινό το νέο κατάστημα της Leroy Merlin στον Κηφισό, το οποίο αναπτύχθηκε σε ακίνητο που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Hines σε χρόνο ρεκόρ, 6-7 μήνες και αποτελεί επένδυση 5 εκατ. ευρώ – που ενισχύει την παρουσία της εταιρείας οικιακού εξοπλισμού στην ελληνική αγορά και ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής και Κεντρικής Αττικής.

Με το κατάστημα του Κηφισού στο ύψος της οδού Λένορμαν, επιφάνειας 10.000 τ.μ., το 7ο της αλυσίδας στην Ελλάδα, η Leroy Merlin επιβεβαιώνει το στόχο που είχε θέσει να επεκτείνει το δίκτυό της με νέο σημείο πώλησης εντός του α’ εξαμήνου του 2020, ενώ μεθοδεύει περαιτέρω επέκταση μέσω πενταετούς πλάνου ανάπτυξης, το οποίο υποστηρίζουν σθεναρά οι μέτοχοι και κυρίως η γαλλική μητρική Adeo έχοντας ήδη εντάξει στον προϋπολογισμό του 2019 αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα στην αύξηση κεφαλαίου αναφέρθηκε, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Παύλος Φουρλής (που έχει συμπράξει στην επιχειρηματική δραστηριότητα με τον γαλλικό όμιλο). Μιλώντας για την δέσμευση των Ελλήνων μετόχων στην τοπική αγορά, σημείωσε ότι αυτό γίνεται στην πράξη και αναφέρθηκε στην συμμετοχή που είχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. “Άρα συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά με αυτή τη δέσμευση… Η σχέση μας είναι εξαιρετική με το group. Είναι σχέση αλληλεγγύης. Μας έχουν στηρίξει πάρα πολύ…”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων”. Νωρίτερα είχε δώσει το στίγμα της δέσμευσης του γαλλικού ομίλου στην Ελλάδα ο Olivier Arduin, Γενικός Διευθυντής της Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου, μιλώντας για 150 προσλήψεις, ατόμων κυρίως από την περιοχή του Περιστερίου. Μεταξύ άλλων προέβλεψε επίσης συνεισφορά του νέου καταστήματος στην ανάκαμψη των πωλήσεων μετά το lockdown (τρέχουν με ρυθμό 40%) εκτιμώντας ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2020 θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2019, ήτοι 158 εκατ. ευρώ από 127,72 εκατ. ευρώ το 2018.

Το business plan 

Οι επενδύσεις που δρομολογεί στα επόμενα τρία χρόνια η εταιρεία προβλέπεται να φτάσουν τα 20 εκατ. ευρώ και σε πρώτη φάση αφορούν νέα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, νότια προάστια της Αθήνας και Κρήτη ενώ προβλέπεται ανάπτυξη και νέου καταστήματος στην Κύπρο. Η ανάπτυξη προωθείται στη βάση τριών αξόνων: 1) πώς θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι πελάτες (στόχο που εξυπηρετήσει επένδυση σε logistic center στην Αττική), 2) ανάπτυξη του e-shop με πλατφόρμα marketplace προϊόντων ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα ιδιώτες και επαγγελματίες σε Ελλάδα και Κύπρο και 3) με ανάπτυξη συνεργασιών και με άλλους retailers έχοντας κλείσει ήδη μια τέτοια συμφωνία.

Στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος, χαιρέτησαν την νέα επένδυση, μεταξύ άλλων η ηγεσία της Adeo, σε σύνδεση από το Παρίσι, καθώς και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, που μίλησε για επένδυση με θετικό πρόσημο μιας και το 60% των προϊόντων του χαρτοφυλακίου της εταιρείας σχετίζονται με ελληνικές επιχειρήσεις και το 70% των εργαζόμενων προέρχεται από τις τοπικές κοινότητες.