Λεβέντης: Ο Τσίπρας είναι ΠΑΣΟΚτζής, όχι Αριστερός

Λεβέντης: Ο Τσίπρας είναι ΠΑΣΟΚτζής, όχι Αριστερός

«Ο Τσίπρας προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε 3%. Δεν απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ το ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται».

“ΠΑΣΟΚτζή” αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι τα περί οικουμενικής κυβέρνησης είναι “όνειρα θερινής νυκτός”.

“Ο Τσίπρας προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε 3%. Δεν απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ το ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται, είναι ΠΑΣΟΚτζης όχι αριστερός εφόσον θεωρεί τις συζητήσεις περί οικουμενικής όνειρα θερινής νυκτός, γιατί η Αριστερά θεωρούσε σοβαρές τις συζητήσεις αυτές” ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Διατύπωσε πάντως επιφυλάξεις αν αυτά που λέει ο πρωθυπουργός τα εννοεί, ή τα λέει για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. “Έχω την εντύπωση ότι ο Τσίπρας θα δείξει αίσθημα ευθύνης, αν δεν το κάνει κακό του κεφαλιού του οι πολιτικοί όπως ο Τσίπρας αλλά λένε κι αλλά κάνουν” είπε.”Η λογική του ΠΑΣΟΚ είναι λογική διαφθοράς καρέκλας, θα ήταν βλάκας να επιμένει σε κάτι που ο λαός έχει καταδικάσει, ο λαός την έβαλε στην άκρη αυτή τη λογική” πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ ανακοίνωσε επίσης ότι θα επισκεφτεί και τον Τσίπρα και το νέο αρχηγό της ΝΔ για να τους προτείνει οικουμενική, αφότου ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ. “Τώρα η ΝΔ είναι ακέφαλη, και οι δυο τώρα παρουσιάζονται απρόθυμοι για να πάρουν ψήφο” σημείωσε.

“Ο Φλαμπουράρης όταν του λέω για οικουμενική δεν απαντάει, με ακούει… Έχω καταλάβει πως η θέση ορισμένων στελεχών όπως ο Φλαμπουράρης είναι ότι κλίνουν προς οικουμενική” εκτίμησε ο Βασίλης Λεβέντης.Ο κ. Λεβέντης απάντησε και στον Πάνο Καμμένο που δήλωσε ότι τον συγχωρεί για όσα λέει εναντίον του περί ακροδεξιάς, επιμένοντας στις απόψεις του. “Δεν αμάρτησα για να με συγχωρούν. Είπα την πραγματικότητα. Η σύζευξη ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ είναι παρά φύση. Πρώτα το είπε ο Σουλτς ότι στην Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση, πειστική κι όχι απλά αριθμητική πλειοψηφία”.

“Αύριο μπορείτε να ξαναδείτε στη ΝΔ τον Καμμένο όπως τον Αβραμόπουλο που ξαναγύρισε. Ο Καμμένος κάνει άναρθρες κραυγές στα εθνικιστικά, και στα οικονομικά δεν μετέχει καθόλου” δήλωσε ο κ. Λεβέντης, προσθέτοντας ότι η πρόταση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ για στρατιωτικά λύκεια, είναι ακροδεξιά.

“Αν δεν είχε την ανάγκη ο Τσίπρας ποτέ δεν θα συνεργαζόταν με τους ΑΝΕΛ” πρόσθεσε.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΕ, ο πρωθυπουργός πάει να λύσει το λάθος το ασφαλιστικό. “Με ενιαιοποίηση των συντάξεων και περικοπές στις συντάξεις των πλουσίων πάει να το λύσει έχει την ίδια προσέγγιση με τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου”.

“Ο Τσίπρας λέει ότι αν δεν δοθεί λύση στο ασφαλιστικό δεν θα μπορούν να δώσουν συντάξεις σε 5 χρόνια, ο Νεφελούδης σε 1 χρόνο, έχουν εσωτερικό πρόβλημα ο καθένας λέει τα δικά του”. “Όλοι οι κρατικοδίαιτοι, το βολεμένο κομμάτι ΠΑΣΟΚ, έχει πάει όλο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό”.

Πηγή: news247.gr