Lidl Hellas: 120.000 ευρώ στο Χαμόγελο του Παιδιού

Lidl Hellas: 120.000 ευρώ στο Χαμόγελο του Παιδιού

Το ποσό αυτό θα δοθεί για την αναβάθμιση του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αττική.

Τη συγκέντρωση του ποσού των 120.000 ευρώ που θα δοθεί στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε η Lidl Hellas.

Η αλυσίδα από τις 29 Οκτωβρίου και μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων είχε διαθέσει μια συσκευασία Favorina με λούτρινο ζωάκι και σοκολατάκια αξίας 6,99 ευρώ, από τα οποία τα 2 ευρώ θα πήγαιναν στον Οργανισμό.

Το ποσό των 120.000 ευρώ θα δοθεί για την αναβάθμιση του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αττική. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί ένας νέος, ειδικά διαμορφωμένος χώρος, εντός των εγκαταστάσεων στη Νέα Μάκρη, ο οποίος θα αξιοποιηθεί για την παροχή άμεσης ανακουφιστικής ψυχολογικής υποστήριξης και φροντίδας των παιδιών.

Παράλληλα, η αλυσίδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη δημιουργία κλιμακίου παροχής άμεσης ανακουφιστικής ψυχολογικής υποστήριξης και φροντίδας των παιδιών με μια συγκεκριμένη επιστημονική μεθοδολογία, η οποία, μεταξύ άλλων, δίνει έμφαση στη στήριξη και παροχή συμβουλευτικής των γονέων, ούτως ώστε, μέσω της δικής τους ενδυνάμωσης να επιτευχθεί η στήριξη των παιδιών τους.

Συνολικά η Lidl Ελλάς από το 2015 έχει διαθέσει για τους σκοπούς του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ακίνητο της, προχωρώντας αρχικά σε μια σειρά κατασκευαστικών εργασιών. Σε μηνιαία βάση καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου Στήριξης τα οποία ανέρχονται σε περίπου 4.000 ευρώ το μήνα, ενώ η συγκεκριμένη επένδυση ξεπερνά μέχρι στιγμής τις 450.000 ευρώ. Παράλληλα, έχει παραχωρήσει στον Οργανισμό δύο επαγγελματικά αυτοκίνητα, τα οποία επισκέπτονται καθημερινά καταστήματά της και λαμβάνουν προϊόντα για την κάλυψη των αναγκών όλων των Σπιτιών του Οργανισμού στον νομό Αττικής και στη Βόρεια Ελλάδα.

«Η στήριξη και η φροντίδα των συνανθρώπων μας και ειδικά των παιδιών αποτελεί για όλους εμάς στη Lidl προτεραιότητα και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις», καταλήγει η ανακοίνωση.