Lidl Hellas: Όταν η κοινωνική υπευθυνότητα γίνεται αυτοσκοπός

Lidl Hellas: Όταν η κοινωνική υπευθυνότητα γίνεται αυτοσκοπός
Η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ απέσπασε τη μεγαλύτερη διάκριση στα Responsible Business Awards.

Η υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο αποτελεί βασικό συστατικό του πυρήνα των εταιρειών που δεν εστιάζουν απλώς στη μεγέθυνση των οικονομικών τους μεγεθών, αλλά αντιλαμβάνονται την επιτυχημένη πορεία τους μέσα από την προσφορά και το αποτύπωμα που αφήνουν στην κοινωνία.

Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, για έκτη συνεχή χρονιά, βράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μια λαμπερή βραδιά με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη.

Οι νικητές των φετινών βραβείων ξεχώρισαν στις Ενότητες βράβευσης: «Αριστεία στη συνεργασία», «Πρότυπο επένδυσης», «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη», «Purpose», «Εργαζόμενοι», «Βιώσιμη ανάπτυξη», «Αριστεία στην επικοινωνία», «Τεχνολογία για το κοινό καλό», «Κοινωνική επιχειρηματικότητα», «Υπεύθυνες επιχειρήσεις & SDGs», «ΜΚΟ της χρονιάς», «Ομάδα CSR της χρονιάς» και «Υπεύθυνη ηγεσία».

Η μεγάλη διάκριση της βραδιάς ανήκει στη Lidl Ελλάς και στη Vodafone για την ανάδειξή τους ως CSR Corporate Brand της Χρονιάς, ενώ επίσης απονεμήθηκαν 2 Grand Awards: στον ΟΠΑΠ στην ενότητα «Πρότυπο Επένδυσης» και στο Ίδρυμα Vodafone στην ενότητα «Τεχνολογία για το κοινό καλό».

Να σημειωθεί πως τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, με θέμα «Ελλάδα, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Οι μεγάλοι νικητές

Όπως τόνισε στο fortunegreece.com η Βασιλική Αδαμίδου – Ηead of Corporate Communications & Responsibility της Lidl Ελλάς, ο όμιλος τα τελευταία χρόνια επενδύει με συνέπεια σε υποδομές και διαδικασίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας. Επιθυμία της διοίκησης είναι να χτίσει ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές και τον πλανήτη.

«Στη Lidl Ελλάς πιστεύουμε στη δύναμη της συνένωσης και της συνεννόησης. Γι’ αυτόν τον λόγο προωθούμε στρατηγικές συνεργασίες που δυναμώνουν την προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης. Μια προσπάθεια ενός χρόνου περίπου, με συνοδοιπόρους το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Crowdpolicy επισφραγίζεται με το χρυσό βραβείο στα Ηellencic Responsible Business Awards. Νιώθουμε υπερηφάνεια που ο πρώτος μαραθώνιος καινοτομίας για μία Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης, το δικό μας SUP Free hackathon, είχε αυτήν την απήχηση. Για εμάς το SUP Free Hackathon είναι η αντίληψη της συλλογικής προσπάθειας σε όλα τα επίπεδα. Στεκόμαστε μαζί, απέναντι στα πλαστικά μίας χρήσης. Κάνουμε μία δύσκολη αρχή, αλλά την κάνουμε συνεργατικά και συλλογικά. Το σημαντικότερο, την κάνουμε με ξεκάθαρη στόχευση και ουσιαστικά αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Αδαμίδου. Πρόσθεσε πως μέσα από αυτή την πρωτοβουλία έφεραν στο ίδιο περιβάλλον κάθε επιχείρηση, κάθε ερευνητή, νέο επιστήμονα, φοιτητή, που ψάχνεται και ψάχνει το καλύτερο αύριο.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά: 

SUP Free Hackathon: Συμμαχία καινοτομίας και λύσεων για μια Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης

Στο Fortune Greece μίλησε και η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια στο Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω διάκριση έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς συνδέει τρεις βασικούς πυλώνες της δραστηριότητας του Ιδρύματος: την επένδυση σε στρατηγικές συνεργασίες με βάθος, όπως αυτή με τη Lidl Ελλάς· την επιβράβευση της δημιουργικότητας και των ιδεών· και, φυσικά, την προστασία του περιβάλλοντος, που είναι ο βασικός στόχος.

«Επόμενος σταθμός είναι η εφαρμογή των ιδεών που διακρίθηκαν στο SupFree Hackathon, ώστε να βρουν τον δρόμο τους στην αγορά και στην καθημερινότητά μας» είπε χαρακτηριστικά η κα Κοσμοπούλου.

Εξίσου σημαντική για την Lidl Ελλάς είναι και η χρυσή διάκριση για την παράσταση μουσικού θεάτρου «Τέσσερις Εποχές».

«Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Εθνική Λυρική Σκηνή ως χορηγοί των εκπαιδευτικών εργαστηρίων μουσικής, μουσικού θεάτρου και καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά και εφήβους. Σκεφθήκαμε ως επόμενο βήμα να τολμήσουμε τη δημιουργική σύνδεση θεμάτων που αφορούν γενικότερα στη βιώσιμη ανάπτυξη, με τον μουσικό – θεατρικό πολιτισμό. Να συνθέσουμε τις αγωνίες όλων μας για το περιβάλλον και το ευ ζην με τη διαχρονική δύναμη της λυρικής τέχνης» επισημαίνει σχετικά η Βασιλική Αδαμίδου.

Οι «4 Εποχές» συνιστούν για τη Lidl Ελλάς και την Εθνική Λυρική Σκηνή μια συνολική πρόκληση που είναι ταυτόχρονα και πρόσκληση ευαισθητοποίησης με πολιτισμικά χαρακτηριστικά, κυρίως της επόμενης γενιάς, για το μέλλον του πλανήτη μας. Όλα τα  παραπάνω αντικατοπτρίζονται πλήρως στην τρίτη και πολύ τιμητική διάκριση για την εταιρία, αυτή του CSR Corporate Brand της χρονιάς.

«Στη Lidl Ελλάς παραμένουμε πιστοί στις αξίες της «υπεύθυνης επιχειρηματικότητας», με ήθος απέναντι στον τόπο, την κοινωνία, κάθε καταναλωτή και κάθε συνεργάτη. Στο πλαίσιο του υπεύθυνου και βιώσιμου επιχειρείν, συμπληρώνουμε διαρκώς τη στρατηγική μας και εξελίσσουμε τις εταιρικές μας διαδικασίες, ώστε να υπηρετούμε καλύτερα, αποτελεσματικότερα, αυτό που ονομάζουμε Stakeholder Εconomy» κατέληξε η κα Αδαμίδου.