Λήγει σήμερα η προθεσμία για το κοινωνικό μέρισμα

Λήγει σήμερα η προθεσμία για το κοινωνικό μέρισμα

Όσοι δεν προλάβουν να υποβάλλουν αίτηση με βάση τα νέα κριτήρια, δεν θα πάρουν το εφάπαξ επίδομα. 

Τελευταία προθεσμία σήμερα για την υποβολή των αιτήσεων που αφορούν στην χορήγηση κοινωνικού μερίσματος. Δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση της προθεσμίας, καθώς τα προς διάθεση ποσά από το πρωτογενές πλεόνασμα καλύπτουν πλήρως τους δικαιούχους. Έτσι, όσοι δεν προλάβουν να υποβάλλουν αίτηση με βάση τα νέα κριτήρια που τέθηκαν, δεν θα πάρουν το έκτακτο εφάπαξ επίδομα.

Με τα έως τώρα δεδομένα, στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν πως τα 450 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί θα εξαντληθούν και το ποσό θα αποδοθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία, ενώ αναμένεται αναλυτική ενημέρωση εντός της εβδομάδας.

Για όσους θελήσουν να υποβάλλουν σήμερα αίτηση, υπενθυμίζεται πως:

1. Διευρύνθηκε το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.

2. Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.

Διαβάστε ακόμη: 

Διαβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ για την απόδοση του «κοινωνικού μερίσματος»