LinkedIn – Google σημειώσατε «1»

LinkedIn – Google σημειώσατε «1»

Η LinkedIn κέρδισε τη «μάχη του οικοπέδου» στην Καλιφόρνια.

Μια πολύ μεγάλη νίκη έναντι της Google πέτυχε η LinkedIn αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την Silicon Valley Business Journal.

Έπειτα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, η LinkedIn έλαβε την άδεια να χτίσει στην έκταση 182 στρεμμάτων στην περιοχή mountain View στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, η Google περιορίστηκε σε κάτι λιγότερο από τη μισή έκταση του οικοπέδου.

«Το αποτέλεσμα αυτό είναι απογοητευτικό για την Google», ανέφερε το δημοσίευμα της Silicon Valley Business Journal. «Η Google είχε αιτηθεί ολόκληρη την έκταση από τον Φεβρουάριο, στα πλαίσια ενός σχεδίου αξιοποίησης των αστικών εκτάσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η LinkedIn θα λάβει μόλις 12% λιγότερη γη από αυτή που είχε αιτηθεί, ενώ η Google 78% λιγότερη.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που επέτρεψε στην LinkedIn να χτίσει τα κεντρικά της γραφεία στο Mountain View δημιουργώντας μια βιώσιμη κοινότητα», ανέφερε σε ανακοίνωση η LinkedIn, σύμφωνα με την Business Journal.

Το άρθρο για το θέμα σημειώνει ότι η κατασκευές δεν μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως. «Η απόφαση της Τετάρτης δεν εγκρίνει το σχέδιο της LinkedIn. Απλώς δίνει στην εταιρεία το πράσινο φως να ξεκινήσει τα επίσημα σχέδιά της. Η LinkedIn συνεργάζεται με το αρχιτεκτονικό γραφείο Studios, το ίδιο γραφείο που είναι υπεύθυνο για τα χαρακτηριστικά γραφεία Silicon Graphics που αποτελούν το παρόν αρχηγείο της Google.

Όπως αναφέρεται, το κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο διήρκεσε 6,5 ώρες και η απόφαση ήταν 4-3 υπέρ της LinkedIn.