LinkedIn: Προσοχή στις λάθος φωτογραφίες!

LinkedIn: Προσοχή στις λάθος φωτογραφίες!

Ποιες πόζες πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να έχετε μια λαμπρή επαγγελματική πορεία.

Το προφίλ σας στο Linkedin είναι η εικόνα σας. Είναι το πρώτο που ελέγχουν οι recruiters και από εκεί δημιουργούν μια πρώτη εντύπωση.

Αν το προφίλ σας είναι καλό, θα κερδίσετε τις εντυπώσεις. Εάν όχι, πολύ πιθανό να χρειαστείτε μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξετε τη γνώμη τους.

Ας δούμε λοιπόν εύκολα «λαθάκια», όπως οι άστοχες φωτογραφίες, που μπορούν να αποφευχθούν.

Ο γυμνιστής

Το αν θα αποφασίσετε να φοράτε ένα πουκάμισο στη φωτογραφία του προφίλ σας εξαρτάται τόσο από τη φύση της δουλειά σας, όσο κι απ’ την εικόνα που θέλετε να βγάλετε. Φωτογραφίες από παραλίες που φαίνονται οι γυμνοί σας ώμοι (χωρίς απαραίτητα να φαίνεται ο κορμός) είναι απαγορευμένες. Φανταστείτε έναν λογιστή που έχει μια τέτοια φωτογραφία, θα του εμπιστευόσασταν τη φορολογική σας δήλωση; Η απάντηση είναι – όχι.

Θορυβώδες background

Μπορεί οι φωτογραφίες σε ένα στημένο λευκό φόντο να μη σας αρέσουν, αλλά οι φωτογραφίες που έχουν στο βάθος παραλίες, δέντρα και άλλα τοπία αποσπούν τη προσοχή και δημιουργούν μια σύγχυση.

Τα «ζόμπι»

Προσέξτε τον φωτισμό αν δε θέλετε να μοιάζετε με ζόμπι. Τα πολύ λευκά η φωτεινά πρόσωπα μπορεί να τρομάξουν τους εργοδότες.

Φωτογραφίες από παρέες

Συχνά έχουμε δει χρήστες του Linkedin να επιλέγουν φωτογραφίες από εξόδους τους ή διακοπές με φίλους – τραγικό λάθος, αυτές οι φωτογραφίες είναι για άλλα κοινωνικά δίκτυα. Αρκετές φορές, πάλι, έχουμε δει φωτογραφίες στις οποίες «κόβουν» τον φίλο τους – κι αυτό είναι λάθος. Πιστέψτε μας, το να βγάλετε μια φωτογραφία μόνοι σας δε θα σας πάρει περισσότερο από 2 λεπτά.

Οι «αποκριάτικες»

Καπέλα, γυαλιά, μεγάλα κοσμήματα ακόμα και κυριολεκτικά αποκριάτικες φωτογραφίες θα έπρεπε να απορρίπτονται αυτόματα από το ίδιο το σύστημα του Linkedin.

Ο καπνιστής

Καπνίζετε; Εάν ναι δε χρειάζεται να το μάθουν και όλες οι συνδέσεις σας.

Ο «σκεπτικός»

Φωτογραφίες που είναι προφίλ και κρατάτε το πηγούνι σας δείχνοντας πως σκέφτεστε πρέπει να αποφεύγονται. Κάντε τους άλλους να κρατάνε το δικό τους πηγούνι διαβάζοντας το βιογραφικό σας.

Λογότυπα

Δε χρειάζεται να βάζετε φωτογραφίες το λογότυπο της εταιρείας σας για να δείξετε που εργάζεστε, αρκεί που το γράφετε.

Ο πότης

Βγάλατε φωτογραφία κρατώντας ένα ποτήρι μπύρα; Αφήστε την για το Facebook. Ή καλύτερα, κρατήστε την απλά για τον εαυτό σας!

Ο οπαδός

Πήγατε στο γήπεδο για να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας ομάδα και τραβήξατε φωτογραφίες; Κανείς δεν θέλει να σας βλέπει με ένα οπαδικό κασκόλ στο Linkedin, εκτός κι αν είναι κάτι ουδέτερο που φορέσατε απλώς για να αντιμετωπίσετε το κρύο.