Το LinkedIn σας βρίσκει δουλειά στην εταιρεία σας

Το LinkedIn σας βρίσκει δουλειά στην εταιρεία σας

Η εσωτερική μετακίνηση είναι πια υπόθεση και του LinkedIn, που πλέον προτείνει στους υπαλλήλους θέσεις εντός οργανισμού.

Το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο στον κόσμο δεν είναι απλώς το μέρος όπου κάποιος παρουσιάζει το βιογραφικό, τις ικανότητες και τις συστάσεις του, αλλά αποτελεί και κέντρο πληροφόρησης για επιχειρηματικές ειδήσεις, χρήσιμο σε κάθε επαγγελματία.

Τώρα το δίκτυο προσθέτει ακόμα μια υπηρεσία: όταν οι χρήστες αναζητούν ανοιχτές θέσεις εργασίας, το σύστημα τους εμφανίζει και εκείνες που υπάρχουν στην ίδια την εταιρεία τους.

Μέχρι τώρα το δεδομένο ήταν πως κάποιος ήθελε να αποχωρήσει εντελώς προκειμένου να αναζητήσει νέες ευκαιρίες και επαγγελματική εξέλιξη. Όμως πρόσφατη έρευνα του LinkedIn σε 7.500 χρήστες του διαπίστωσε πως το 42% των ερωτηθέντων θα έμενε στην εταιρεία αν του δίνονταν οι ευκαιρίες και οι απολαβές που θα αναζητούσε φεύγοντας.

Αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για υπαλλήλους που επιθυμούν μεν να εργάζονται για μια συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά δεν τους αρέσει η τρέχουσα θέση τους. Είναι η εφαρμογή του γνωστού ρητού «οι υπάλληλοι παραιτούνται από τη δουλειά τους, όχι από την εταιρεία».

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόλις το 25% των υπαλλήλων στις ΗΠΑ είναι ενήμερο για τις διαθέσιμες θέσεις στον οργανισμό όπου εργάζονται, στον δε Καναδά είναι 20%.

Ο τροποποιημένος αλγόριθμος «ταιριάσματος» προσόντων με διαθέσιμες θέσεις εμφανίζει και ειδικότητες και κλάδους παρόμοιους με εκείνους του εργαζόμενου, βασισμένος στα δεδομένα της αγοράς για το πώς οι υπάλληλοι μεταπηδούν από τον ένα τομέα σε έναν άλλο σχετικό.

Προς το παρόν η αλλαγή και η συγκεκριμένη λειτουργία αφορά μόνο σε μεγάλες εταιρείες, με το LinkedIn να μην αποκλείει την επέκταση της υπηρεσίες και σε μικρότερες.