To Linkedin τώρα και στα κινέζικα

To Linkedin τώρα και στα κινέζικα

Σε αντίθεση με το Facebook και το Twitter, το LinkedIn επιτρεπόταν να λειτουργεί στην Κίνα στα αγγλικά.

Ο ιστότοπος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn ανακοίνωσε πως σχεδιάζει άνοιγμα στη Κίνα, λανσάροντας μια δοκιμαστική (beta) έκδοση της ιστοσελίδας του στα απλοποιημένα κινεζικά. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, με την πρωτοβουλία αυτή δίνεται η δυνατότητα στους 140 εκατ. επαγγελματίες της χώρας να συνδεθούν μεταξύ τους αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι εγείρονται ταυτόχρονα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη λογοκρισία. Σε αντίθεση με το Facebook το Twitter και άλλες ιστοσελίδες το LinkedIn επιτρεπόταν να λειτουργεί στην Κίνα, αν και μέχρι στιγμής αποκλειστικά στα αγγλικά.

Ο Τζεφ Γουάινερ (φωτογραφία), διευθύνων σύμβουλος του LinkedIn παραδέχτηκε σε δημοσίευση σε blog τη Δευτέρα ότι η εταιρεία θα πρέπει να λογοκρίνει κάποιο από το υλικό που θα ανεβαίνει από τους χρήστες, για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους κανόνες χρήσης του Ίντερνετ στην Κίνα, ωστόσο πρόσθεσε ότι τα οφέλη από την εν λόγω κίνηση είναι τεράστια και δεσμεύτηκε για τη διαφάνεια των πρακτικών της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: Το LinkedIn σε βάζει στους διαμορφωτές γνώμης

Το δημοφιλές επαγγελματικό δίκτυο έχει ήδη άνω των τεσσάρων εκατ. χρηστών στην Κίνα, που χρησιμοποιούν την αγγλόφωνη έκδοσή του. Η συγκεκριμένη κίνηση σημειώνεται καθώς το LinkedIn επιχειρεί να «μεταμορφωθεί» από μία υπηρεσία που χρησιμοποιείται από άτομα που αναζητούν και προσφέρουν εργασία σε ένα πληρέστερο εργαλείο για επαγγελματίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters,στα χαρακτηριστικά της «κινεζικής» ιστοσελίδας του LinkedIn περιλαμβάνεται η ενσωμάτωση ειδικών χαρακτηριστικών, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κοινού της χώρας: χαρακτηριστικά μεταξύ αυτών είναι η ενσωμάτωση του Weibo (κινεζικής υπηρεσίας αντίστοιχης του Twitter) στην πλατφόρμα, καθώς και η σύνδεση του λογαριασμού με την υπηρεσία μηνυμάτων WeChat.