Λιου: Πρέπει να αποφευχθεί το Grexit

Λιου: Πρέπει να αποφευχθεί το Grexit

Να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία κάλεσε την Ελλάδα και τους πιστωτές της ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών.

Συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg παραχώρησε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην έλλειψη προόδου που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της, σημειώνοντας πως η χώρα μας και οι διεθνείς πιστωτές της οφείλουν να συμφωνήσουν στα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ και η κρίση που θα προέκυπτε από αυτή.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αν αυτό οδηγήσει σε μία κρίση, όπως την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα προκαλέσει μία τεράστια αποδιοργάνωση και δοκιμασία στην Ελλάδα», σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος προσέθεσε: «Ακόμη και αν ο κίνδυνος της μετάδοσης είναι πολύ μικρότερος σήμερα απ’ ότι ήταν, ας πούμε, το 2012 και νωρίτερα, δεν θα ήταν καλό να εισαχθεί αυτή η μορφή της αβεβαιότητας σε μία παγκόσμια οικονομία που μόλις ανακάμπτει από μία βαθιά ύφεση».

Ο Τζακ Λιου αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.