Λύση για να ικανοποιήσει τους δυσαρεστημένους πιλότους της αναζητά η Lufthansa

Λύση για να ικανοποιήσει τους δυσαρεστημένους πιλότους της αναζητά η Lufthansa
A Lufthansa Airbus A380-800 lands at San Francisco International Airport, San Francisco, California, February 7, 2015. REUTERS/Louis Nastro - RTR4XN7G Photo:

H γερμανική αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να εξυπηρετήσει τόσο τα συμφέροντα της διοίκησης, όσο και τα συμφέροντα των ιπταμένων χειριστών της.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa και το σωματείο των πιλότων (Vereinigung Cockpit -VC) διεξάγουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιλύσουν οικονομικές και συνταξιοδοτικές διαφορές, που έχουν οδηγήσει σε σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να βρεθεί “κοινός τόπος” και να εξυπηρετηθούν τόσο τα συμφέροντα της διοίκησης, όσο και τα συμφέροντα των ιπταμένων χειριστών της εταιρίας.

“Με δεδομένη την πολυπλοκότητα των ζητημάτων και παρά το διευρυμένο χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων μία ολική συμφωνία δεν έχει ακόμη επιτευχθεί,” αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του, το σωματείο των πιλότων. Έτσι, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η Lufthansa προσανατολίζεται στη μείωση του λειτουργικού κόστους στη Γερμανία, προκειμένου ν’ ανταγωνιστεί τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, αλλά και ταχέως αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρίες όπως, η Emirates και η Turkish Airlines.