Λειτουργικό σύστημα για «έξυπνα» ρολόγια από την Google

Λειτουργικό σύστημα για «έξυπνα» ρολόγια από την Google

Το Android Wear θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία του τεχνολογικού «κολοσσού» - Δείτε το βίντεο.

Έφτασε η στιγμή όπου και η Google θα κάνει πράξη την τεχνογνωσία της στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων, εφαρμόζοντάς τη στο Android Wear, ένα λογισμικό για «έξυπνα» ρολόγια το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να τσεκάρει τα e-mails αλλά και να συγχρονίζεται με τα social media.

Το Android Wear συνοδεύεται από το Google Now και δέχεται φωνητικές εντολές υπό την εντολή «Ok, Google», όπως το Google Glass (χωρίς ωστόσο την λήψη φωτογραφιών και βίντεο).

Με το Android Wear, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει για να δει αλλά και να απαντήσει σε μηνύματα, με υπαγόρευση. Την ίδια στιγμή, μπορεί να αντλήσει πληροφορίες με φωνητικές εντολές και με την αφή, υπό την προϋπόθεση ότι η εφαρμογή που έστειλε την σχετική ενημέρωση υποστηρίζει τη διάδραση.

Η Google έκανε την ανακοίνωση του Android Wear αφού πρώτα εξασφάλισε συνεργασία μεγάλων κατασκευαστών, ενώ ετοίμασε Beta Version την οποία μοίρασε σε προγραμματιστές Android εφαρμογών.

Πρόθυμοι να κατασκευάσουν τα πρώτα Android smartwatch δηλώνουν οι Motorola, LG, Asus, HTC, ακόμα και η Samsung -η οποία πρόσφατα επέδειξε αιρετικά έξυπνα ρολόγια με το Tzien OS-, καταξιωμένοι κατασκευαστές ρολογιών όπως η Fossil και κατασκευαστές ηλεκτρονικών όπως η Intel, η Mediatek, η Qualcomm και η Broadcom.

Τέλος, η Motorola (εταιρεία της Google) παρουσίασε με ενθουσιασμό το Moto 360, το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2014.

Διαβάστε ακόμη:

Τριπλέτα smartwatches από τη Samsung

Smartwatch από τη Google τον Ιούνιο

Στο «κόλπο» των smartwatch μπήκε η Huawei