Ξεκίνησε η «μονομαχία» Τσιτσιπά – Ναδάλ στον ημιτελικό του Australian Open

Ξεκίνησε η «μονομαχία» Τσιτσιπά – Ναδάλ στον ημιτελικό του Australian Open
epa07314501 Stefanos Tsitsipas of Greece in action during his men's singles semifinal match against Rafael Nadal of Spain at the Australian Open Grand Slam tennis tournament in Melbourne, Australia, 24 January 2019. EPA/MAST IRHAM

Ο Έλληνας πρωταθλητής καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του διάσημου Ισπανού τενίστα για τον μεγάλο τελικό του Open Αυστραλίας.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας ξεκίνησε ο μεγάλος ημιτελικός ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά και Ράφα Ναδάλ για το Αυστραλιανό Όπεν. Προς το παρόν, αγχωμένος φαίνεται ο Τσιτσιπάς με τον Ναδάλ να προχωράει σε γρήγορες επιθέσεις και να παίρνει το προβάδισμα μέχρι στιγμής.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την πρώτη νίκη Έλληνα τενίστα σε Γκραν Σλαμ στη Μελβούρνη, ενώ ακολούθησε και η νίκη- σταθμός επί του Ρότζερ Φέντερερ και ο αποκλεισμός του Μπαουτίστα, που τον έφεραν πιο κοντά στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε αυτό το επίπεδο.

Από την άλλη, ο Ράφα Ναδάλ έχει κατακτήσει το Australian Open το 2009 και συνολικά έχει 17 τίτλους Γκραν Σλαμ, όντας ένας από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών στο τένις.

Η μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ράφα Ναδάλ για τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν ξεκίνησε,  και η εκπομπή 9 News του 9 Channel της Αυστραλίας είχε εκτενές ρεπορτάζ και για την αναμέτρηση αλλά και για την στήριξη που υπάρχει στη Μελβούρνη προς τον Έλληνα τενίστα.

Στην εκπομπή μάλιστα μιλάει και ο Απόστολος Τσιτσιπάς, πατέρας του Στέφανου, που αναφέρεται στον κόσμο της πόλης, ενώ τόνισε πως σκέφτεται να μετακομίσει στη Μελβούρνη, λόγω της στήριξης που βλέπει προς τον Έλληνα αθλητή.