Live εικόνα: Το «μάτι» του κυκλώνα Ίρμα φτάνει στη Φλόριντα

Live εικόνα: Το «μάτι» του κυκλώνα Ίρμα φτάνει στη Φλόριντα

Η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων που τον συνοδεύουν φτάνει στα 209,2 χλμ την ώρα. (βίντεο).

Ο τυφώνας Ίρμα που αναβαθμίστηκε εκ νέου σε κατηγορία 4 χτύπησε τα νότια νησιά της Φλόριντα, Κις, με τον κυβερνήτη της περιοχής, Ρικ Σκοτ να κάνει λόγο για «φονική καταιγίδα».

Η καταιγίδα συνέχισε να διατηρεί ταχύτητες ανέμου 209 χλμ/ώρα (130mph) καθώς κινείται προς την ηπειρωτική χώρα.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Φλόριντα, σύμφωνα με την εταιρία διανομής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας (Florida Power & Light).

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Σκοτ ανησυχεί έντονα για το ύψος των θαλασσίων κυμάτων που θα προκαλέσει ο κυκλώνας Ίρμα, καθώς πλησιάζει από την Φλόριντα προερχόμενος από τον Κόλπο του Μεξικού.

“Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την δυτική ακτή”, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Φλόριντα, Σκοτ καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Ίρμα.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να διαθέσει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η Φλόριντα ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές, από το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Η πορεία του κυκλώνα Ίρμα προς τα δυτικά, είναι “το χειρότερο σενάριο” για μερικές από τις κομητείες στην Φλόριντα, δήλωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ (FEMA).

Ένας άντρας που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με την εμπλοκή ημιφορτηγού, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο θύμα του κυκλώνα Ίρμα, στην Φλόριντα, σύμφωνα με την αστυνομία.