LIVE: Στις 20.00 η ορκωμοσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

LIVE: Στις 20.00 η ορκωμοσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε στις έξι το απόγευμα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ Τσίπρας θα ορκισθεί στις 8 μμ.

Κατά την συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Mέγαρο ο κ. Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισήμανε ότι «ήταν μια εκλογική αναμέτρηση που έγινε σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού. Δόθηκε η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του». Μάλιστα ο πρόεδρος του Σύριζα, στηριζόμενος και στις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμενου, για την στήριξη κυβέρνησης, ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Φρονώ ότι υπάρχει δεδηλωμένη πλειοψηφία για να προχωρήσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας στον κ. Τσίπρα επισήμανε ανάμεσα στα αλλά, με αφορμή το κλίμα των εκλογών πως «η ποιότητα της Δημοκρατίας μας βελτιώνεται παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση και αυτό είναι παρήγορο». Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ακόμη πως «με βάση τη δύναμη των κομμάτων, όπως μου ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει λόγος να δοθεί διερευνητική εντολή. Σας παρέχω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σας προτείνω να γίνει η ορκωμοσία σήμερα το βράδυ στις 20:00 και η ορκωμοσία της κυβέρνησης στο χρόνο που θα προτείνετε».

Ο κ Τσίπρας, ευχαρίστησε τον κ Παυλόπουλο «γιατί όλο αυτό το διάστημα μαζί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό είχατε την ευθύνη συντονισμού για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα» και επισήμανε ότι λόγω της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη και όπου επίσης προγραμματίζεται να πάρει μέρος, ο ίδιος θα ήθελε να μην καθυστερήσει ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Ο κύριος Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Δημήτρη Τζανακόπουλο.