Lockdown: 800 ευρώ επίδομα για τον Νοέμβριο, επέκταση του επιδόματος ανεργίας και ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Lockdown: 800 ευρώ επίδομα για τον Νοέμβριο, επέκταση του επιδόματος ανεργίας και ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους
Ένας ηλικιωμένος άντρας με μάσκα προσώπου διασχίζει μία διάβαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 04 Μαΐου 2020. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης στην Ελλάδα, μαζί με το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων και επιχειρήσεων οι οποίες πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής για την αποφυγή εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τρία νέα οικονομικά μέτρα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μαζί με την απόφαση για νέο lockdown τον Νοέμβριο.

Τρία νέα οικονομικά μέτρα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά το μήνυμά του για την ανακοίνωση του νέου lockdown τον μήνα Νοέμβριο, για τον περιορισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική ανησυχία», ανέφερε. «Χρέος μας είναι να κρατήσουμε εφεδρείες. Η χώρα έχει διαθέσιμα πάνω από 37 δισ. Κανένας δεν πρέπει να μείνει πίσω και πρώτη μας μέριμνα είναι οι πιο αδύναμοι».

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα τρία αυτά μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Επίδομα 800 ευρώ αντί 534, πέραν του δώρου Χριστουγέννων, για όσους εργαζόμενους τεθούν σε αναστολή εργασίας τον μήνα Νοέμβριο,
  • Επέκταση κατά δύο μήνες του επιδόματος ανεργίας για όσους έληγε έως τον Δεκέμβριο
  • Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ για όλους του μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 130.000.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την εξειδίκευση των μέτρων θα αναγγείλει και επιπλέον μέτρα, μεταξύ των οποίων και διευκολύνσεις των ενοικίων.

Πηγή: NEWS247.gr