Λογομαχία με πολλές αιχμές μεταξύ Βενιζέλου-Χρυσοχοΐδη

Λογομαχία με πολλές αιχμές μεταξύ Βενιζέλου-Χρυσοχοΐδη

Το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατία «άναψε τα αίματα» στο ΠΑΣΟΚ.

Έντονοι διάλογοι μεταξύ του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από τη μια πλευρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου και της Τόνιας Αντωνίου, από την άλλη, σημειώθηκαν στη σημερινή σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου. Στη συζήτηση πήρε μέρος και ο Θάνος Μωραΐτης.

Όλα άρχισαν, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, με την άφιξη του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έθεσε θέμα επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ασκώντας παράλληλα κριτική στον κ. Βενιζέλο για τον χειρισμό του θέματος. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε, ουσιαστικά, την πρόταση που διατύπωσε στον Τύπο και τα ΜΜΕ περί επίσπευσης των διαδικασιών, χαρακτηρίζοντας «θεσμικό ατόπημα» αυτό που γίνεται σήμερα, επισημαίνοντας ότι η εκλογολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο τρίμηνο, επηρεάζει αρνητικά την οικονομία. «Δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα» φέρεται να είπε, και το απέδωσε στην αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας λόγω της προεδρολογίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι αυτή η συζήτηση ευτελίζει το πολιτικό σύστημα και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, στους οποίους καταλόγισε ότι λένε για 180 και 190 ψήφους. Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, «στέλνουμε τον κόσμο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στη Χρυσή Αυγή», και πρόσθεσε ότι «όσο υπάρχει πολιτική συναλλαγή ο κόσμος θα φεύγει από εμάς».

Επικριτικός ήταν ο κ. Χρυσοχοΐδης και σχετικά με τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν λειτουργεί, και έθεσε το ερώτημα «πώς παίρνονται και από ποιους οι αποφάσεις». Το ΠΑΣΟΚ, είπε ακόμα, λειτουργεί μόνο όπου πηγαίνει ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί και τα στελέχη του Κινήματος λειτουργούν ως «σύμβουλοι του προέδρου». Ο ίδιος, τόνισε, δεν είναι σύμβουλος κανενός, αλλά πολιτικό στέλεχος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επέκρινε, επιπλέον, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την απόφασή του να διοργανώσει εκδήλωση την Κυριακή, με ομιλητή τον ίδιο, για να κάνει αντιπερισπασμό στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα δώσει, την ίδια ώρα, την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Χαρακτήρισε, πάντως, «ολίσθημα» του κ. Τσίπρα τη διοργάνωση της εκδήλωσης την 3η Σεπτέμβρη στο Γκάζι.

Στον υπουργό Μεταφορών απάντησε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε την απορία του με την ενέργεια του κ. Χρυσοχοΐδη να θέσει θέμα Προέδρου της Δημοκρατίας και του ζήτησε να πει πού βλέπει τη συναλλαγή. Τόνισε, επίσης, ότι δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στη χώρα πριν ολοκληρωθούν τα «stress tests», ενώ είπε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι ως υπουργός έχει υποχρέωση να προβάλλει το έργο του και να ενημερώνει το κόμμα και τον ίδιο, κάτι που παραλείπει να κάνει, όπως επισήμανε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντέδρασε λέγοντας ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί, αν το έργο του στο υπουργείο κρίνεται ανεπαρκές, ενώ επιτέθηκε στην Τόνια Αντωνίου την οποία κατηγόρησε ότι συμπορεύεται με τον δήμαρχο Λαμίας, κ. Σταυρογιάννη και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακογιάννη, για το θέμα των διοδίων, και τον χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο πρόσωπο στην περιοχή.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην πρόταση Χρυσοχοΐδη για την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο υπουργός Μεταφορών στην ουσία προτείνει ένα «colpo grosso» και συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον κάλεσε να σκεφθεί τι έγινε στο παρελθόν με το ζήτημα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και τη χρησιμοποίηση της εκλογής για πολιτικούς και κομματικούς λόγους.

Η Τόνια Αντωνίου αναφέρθηκε στο ζήτημα της συνεργασίας των κυβερνητικών στελεχών με το κόμμα, η οποία, όπως υποστήριξε, πρέπει να είναι συνεχής, καταλογίζοντας στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι ο ίδιος δεν το κάνει.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Λ. Γρηγοράκος, ο οποίος είπε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι ήταν 25 χρόνια στα πράγματα, είτε ως υπουργός είτε ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, και ότι σήμερα το κόμμα απολογείται για όσα έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης και άλλοι όλα αυτά τα χρόνια, κατηγορώντας τον υπουργό Μεταφορών ότι σήμερα κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα.

Ο Θάνος Μωραΐτης αναφέρθηκε κυρίως στο επικείμενο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, είπε ότι το Συνέδριο πρέπει να γίνει αν πρόκειται να ανταποκριθούν όλοι στο κάλεσμα, αλλιώς να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες. Δεν πρέπει, σημείωσε, να «κοροϊδέψουμε για δεύτερη φορά τον κόσμο, όπως κάναμε με την “Ελιά”». Και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα από τη συγκρότηση της «Ελιάς», ήταν «να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ το μισό κόμμα του Λοβέρδου».

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι θα γίνει αυτό που πρέπει και ότι όλα θα εξελιχθούν πολύ καλύτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Βενιζέλος: Θα το πληρώσει αυτός που θα προκαλέσει εκλογές (βίντεο)

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα τίποτα»!

Βενιζέλος: Δεν έκανα καριέρα χάρη στο ΠΑΣΟΚ