Lonely Planet: Αυτοί είναι οι δέκα καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2018

Lonely Planet: Αυτοί είναι οι δέκα καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2018

Οι φετινές επιλογές μπορεί να ξενίσουν μερικούς.

 

Τη λίστα με τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2018 δημοσίευσε για 13η συνεχόμενη χρονιά το Lonely Planet. Ανάμεσα στις πόλεις που προτείνει η γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα, βρίσκονται προορισμοί τους οποίους δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί εύκολα.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Σεβίλλη. Η ισπανική πόλη στην οποία έχουνε γίνει γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones, η μεσαιωνική αρχιτεκτονική ανταγωνίζεται τη μοντέρνα. Η πόλη θα φιλοξενήσει τα 31α ετήσια Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και θα συνεχίσει τους εορτασμούς προς τιμήν του ζωγράφου Μπαρόκ Barolomé Esteban Murrillo.

«Η Σεβίλλη, σταδιακά μεταμορφώνεται μέσα στην τελευταία δεκαετία» δηλώνει ο διευθυντής σύνταξης του αμερικανικού περιοδικού Lonely Planet, Alex Howard.

Το Ντιτρόιτ βρίσκεται στη δεύτερη θέση και το Lonely Planet αιτιολόγησε την επιλογή κάνοντας αναφορά στα νέα γήπεδα, τα ξενοδοχεία, τα τρόλεϊ και τα πάρκα δίπλα σε αποστακτήρια και χώρους τέχνης.

Στην 8η θέση της λίστας βρίσκεται το κατεστραμμένο από τον πρόσφατο τυφώνα, Σαν Χουάν. «Το Σαν Χουάν είναι μία ζωντανή πόλη, κάτι που σε ένα μεγάλο του βαθμό οφείλεται στους ανθρώπους που ζουν σε αυτή» αναφέρει ο Bailey Freeman, συντάκτης του Lonely Planet για την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.

Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες πόλεις του Lonely Planet

Σεβίλλη, Ισπανία

Ντιτρόιτ, ΗΠΑ

Καμπέρα, Αυστραλία

Αμβούργο, Γερμανία

Καοσιούνγκ, Ταϊβάν

Αμβέρσα, Βέλγιο

Ματέρα, Ιταλία

Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

Γκουαναχουάτο, Μεξικό

Όσλο, Νορβηγία