Louis C.K.: Παραδέχτηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά πέντε γυναίκες

Louis C.K.: Παραδέχτηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά πέντε γυναίκες
epa04309624 (FILE) A file picture dated 23 September 2012 shows actor Louis C.K. holding his award for Outstanding Writing for a Comedy Series at the 64th Primetime Emmy Awards held at the Nokia Theatre in Los Angeles, California, USA. Louis C.K. has been nominated on 10 July 2014 as Best Actor in a Comedy Series for his role in 'Louis'. The 66th Annual Primetime Emmy Awards will be held on 25 August 2014 at the Nokia Theatre in Los Angeles. EPA/PAUL BUCK *** Local Caption *** 50532711

"Δεν υπάρχει τίποτα σ' αυτές τις υποθέσεις για το οποίο συγχωρώ τον εαυτό μου", δήλωσε ο γνωστός κωμικός μετά τις καταγγελίες από πέντε γυναίκες.

Ατελείωτο φαίνεται ότι είναι το “κουβάρι” του σκανδάλου με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάματος, καθώς κάθε μέρα αποκαλύπτονται και νέα περιστατικά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ένα από τα τελευταία αφορά τον γνωστό κωμικό Louis C.K. Την Πέμπτη πέντε γυναίκες γνωστοποίησαν μέσω των New York Times, τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν μαζί του, καταλήγοντας ότι τον συγχωρούν.

Την Παρασκευή ο Louis C.K. εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία παραδέχεται τις πράξεις του και δηλώνει μετανιωμένος.

“Θέλω να αναφερθώ στις ιστορίες που ειπώθηκαν στους New York Times από πέντε γυναίκες με τα ονόματα Άμπι, Ρεμπέκα, Ντάνα, Τζούλια, οι οποίες αισθάνθηκαν δυνατές να πουν το όνομά τους και μία που δεν το έκανε.

Αυτές οι ιστορίες είναι αληθινές. Εκείνη την εποχή έλεγα στον εαυτό μου ότι αυτό που έκανα ήταν εντάξει γιατί ποτέ δεν έδειξα τα γεννητικά μου όργανα σε γυναίκα χωρίς να την ρωτήσω πρώτα, κάτι που είναι, επίσης, αλήθεια. Αλλά αυτό που έμαθα αργότερα στη ζωή μου, πολύ αργά, είναι ότι όταν έχεις δύναμη πάνω σε έναν άνθρωπο, το να του ζητάς να δει τα γεννητικά σου όργανα, δεν είναι ερώτηση. Είναι μια δύσκολη κατάσταση γι’ αυτές. Η δύναμη που είχα πάνω σε αυτές τις γυναίκες ήταν ότι με θαύμαζαν. Και ασκούσα ανεύθυνα αυτή την εξουσία.

Έχω τύψεις για τις πράξεις μου. Και έχω προσπαθήσει να μάθω από αυτές. Και τρέχω μακριά από αυτές. Τώρα γνωρίζω την έκταση των επιπτώσεων των πράξεών μου. Έμαθα χθες πόσο έκαναν αυτές τις γυναίκες που με θαύμαζαν, να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους και να είναι επιφυλακτικές για τους άνδρες, που ποτέ δεν τους είχαν βάλει σε αυτή τη θέση.

Επωφελήθηκα, επίσης, από το γεγονός ότι ήμουν ευρέως θαυμαστός στον δικό μου και τον δικό τους κύκλο, ο οποίος τους απέτρεψε να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να τους έβαλε εμπόδια όταν προσπάθησαν γιατί οι άνθρωποι που με έβλεπαν ψηλά δεν ήθελαν να ακούσουν. Δεν πίστευα ότι έκανα κάτι γι’ αυτό γιατί η θέση μου δεν μου επέτρεπε να το σκεφτώ

Δεν υπάρχει τίποτα γι’ αυτό το θέμα, για το οποίο να συγχωρώ τον εαυτό μου. Και πρέπει να συμφιλιωθώ με το ποιος είμαι. Κάτι που δεν συγκρίνεται με τίποτα με αυτό που προκάλεσε σ’ αυτές.

Μακάρι να είχε αντιδράσει στον θαυμασμό τους για μένα, δίνοντας το καλό παράδειγμα ως άνδρας και δίνοντάς τους καθοδήγηση ως κωμικός, γιατί συν τοις άλλοις, θαύμαζα τη δουλειά τους.

Ο πιο δύσκολος τρόπος μετάνοιας είναι να ζεις σκεπτόμενος τι έκανες για να βλάψεις κάποιον. Και δεν μπορώ να σκεφτώ το εύρος του κακού που τους προκάλεσε. Θα ήταν αμέλεια να αποκλείσω τον πόνο που έφερα σε ανθρώπους με τους οποίους δούλευα μαζί και δούλευαν μαζί μου, των οποίων η επαγγελματική και προσωπική ζωή επηρεάστηκε από όλα αυτά.

Έφερα τον πόνο στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στα παιδιά μου και στη μητέρα τους.

Έχω περάσει την μακρόχρονη και τυχερή καριέρα μου μιλώντας και λέγοντας ό,τι ήθελα να πω. Τώρα θα κάνω πίσω και θα αφιερώσω πολύ χρόνο για να ακούω”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: news247.gr