Love Delivered: Πώς μια «παράδοση αγάπης» του efood έφερε πίσω το χαμόγελο των παιδιών της Βόρειας Εύβοιας

Love Delivered: Πώς μια «παράδοση αγάπης» του efood έφερε πίσω το χαμόγελο των παιδιών της Βόρειας Εύβοιας
Mέσα από το πρόγραμμα «Προσφέρω Έμπρακτα – Fire Relief» χρήστες του efood πραγματοποίησαν 33.885 δωρεές, ενώ συγκεντρώθηκαν 90.000 για τον αγώνα αποκατάστασης στην Εύβοια.

Το καλοκαίρι του 2021 συντελέστηκε μια καταστροφή άνευ προηγουμένου. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Κοινού Κέντρου Ερευνών Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναδημοσιεύτηκε από το Climatebook, το Δίκτυο Ενημέρωσης για τον Καιρό και το Κλίμα, το 2021 ήταν η δεύτερη χειρότερη αντιπυρική περίοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2000.

Συγκεκριμένα η φωτιά των 51.000 εκταρίων στη Βόρεια Εύβοια, ήταν η μεγαλύτερη πυρκαγιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021.

Η πρώτη φωτιά που ξεκίνησε στην Εύβοια εκδηλώθηκε την Τρίτη 3 Αυγούστου, και κατέληξε να εκτείνεται από τον Ευβοϊκό Κόλπο μέχρι το Αιγαίο, ενώ τις επόμενες ημέρες οι κάτοικοι πήραν εντολή να εκκενώσουν την περιοχή με πλωτά μέσα.

Ο εφιάλτης συνεχίστηκε μέχρι την Τετάρτη 11 Αυγούστου, όταν οι φλόγες άρχισαν επιτέλους να τίθενται υπό έλεγχο και να υποχωρούν. Η καταστροφική πυρκαγιά δεν άφησε πίσω της απώλειες ανθρώπινων ζωών, όμως η οικολογική και η υλική καταστροφή που συντελέστηκε ήταν τεράστια.

Όπως ανέφεραν οι πρώτες 575 αυτοψίες που διενεργήθηκαν στην Εύβοια, 330 κατοικίες, 26 επαγγελματικοί χώροι, 13 δημόσια κτίρια και 294 επιπλέον χώροι κρίθηκαν επικίνδυνοι για χρήση. Όταν πια οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, κλήθηκαν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους μέσα από τις στάχτες που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά.

Νιώθωντας την ανάγκη της κοινωνίας για υποστήριξη και ανακούφιση το  efood, η no1 υπηρεσία delivery στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα των ενεργειών Love Delivered σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», σχεδίασε το πρόγραμμα «Προσφέρω Έμπρακτα – Fire Relief» για να στηρίξει την τοπική πολύπαθη κοινωνία της Βόρειας Εύβοιας. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το efood ενσκήπτει πάνω από τις ανάγκες τις κοινωνίας. Οι ενέργειες Love Delivered στην πλατφόρμα, δίνουν στους χρήστες την ευκαιρία να συνεισφέρουν μέσω της παραγγελίας τους σε επιλεγμένους σκοπούς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μέσα από το πρόγραμμα «Προσφέρω Έμπρακτα – Fire Relief» όσοι χρήστες της εφαρμογής το επιθυμούσαν, μπορούσαν να συνδράμουν στην εκστρατεία υποστήριξης των πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας. Ως αποτέλεσμα, πολύ άμεσα, συγκεντρώθηκε το ποσό των 90.000 ευρώ από τις δωρεές, ενώ οι χρήστες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Fire Relief και ενίσχυσαν τη δράση με τις δωρεές τους ήταν συνολικά 33.885.

Το ποσό αυτό προσφέρθηκε για την ανάπλαση δύο σχολείων με τεράστιες ανάγκες, της παιδικής χαράς του νηπιαγωγείου Κηρίνθου και των προαύλιων χώρων του Γυμνασίου και Λυκείου της Αγίας Άννας. Η δράση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στα 21 παιδιά του νηπιαγωγείου Κηρίνθου να παίζουν ξανά με ασφάλεια στην νέα παιδική χαρά, ενώ παράλληλα οι 62 μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της Αγία Άννας μπορούν να αθλούνται και πάλι στα αναπλασμένα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.

Με την προσφορά στον συνάνθρωπό και την τοπική κοινωνία να βρίσκονται στο DNA της εταιρείας, το efood κατάφερε να ανακουφίσει και να συμβάλλει δυναμικά στην προσπάθεια των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας. Όπως δήλωσε η Βίκυ Πετρουνάκου, υπεύθυνη του προγράμματος CSR, Love Delivered: Το efood από την αρχή της λειτουργίας του πρόσφερε πάντα στην τοπική κοινωνία. Από το 2019 δώσαμε τη δυνατότητα και στους χρήστες μας, να κάνουν δωρεές κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας τους. Όταν ξέσπασε ο covid-19 ενεργοποιήσαμε τις δωρεές για να αγοραστούν μόνιτορ για τις ΜΕΘ που είχαν ανάγκη. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια και αντιληφθήκαμε ότι το όραμα του Love Delivered έχει ανταπόκριση και στους χρήστες μας ιδιαίτερα σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Έτσι, όταν ξέσπασαν οι φωτιές το καλοκαίρι του ’21 ενεργοποιήσαμε άμεσα τη δυνατότητα δωρεάς μέσα από την πλατφόρμα μας με σκοπό την αποκατάσταση της καταστροφής. Σκοπός μας είναι σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών ή έκτακτων συνθηκών να δίνουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να προσφέρουν, όπως κάναμε πρόσφατα και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Βίκυ Πετρουλάκου, υπεύθυνη του προγράμματος CSR, Love Delivered
Βίκυ Πετρουνάκου, υπεύθυνη του προγράμματος CSR, Love Delivered

Η τοπική κοινωνία “αγκάλιασε” τη δράση, και στις 10 Μαΐου το efood παρευρέθηκε μαζί με τοπικούς παράγοντες και την Ένωση “Μαζί για το Παιδί” στα εγκαίνια των δύο σχολείων, όπου μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χαρούμενες παιδικές φωνές αντήχησαν και πάλι εκεί που μέχρι πριν λίγο υπήρχαν στάχτες. Όπως αναφέρει η κυρία Πετρουνάκου: Ήταν η πρώτη φορά που νιώσαμε τόσο έμπρακτα τη σημασία αυτού που κάνουμε καθώς τα ίδια τα παιδιά ήρθαν και μας ευχαρίστησαν για την ανάπλαση που έγινε στο σχολείο τους. Εισπράξαμε αυθόρμητα τη χαρά των ανθρώπων που μετά τη μεγάλη καταστροφή που βίωσαν, είδαν μία ουσιαστική αλλαγή στην καθημερινότητα τους. Είναι πραγματικά σπουδαίο να μπορείς να βοηθάς τόσο άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων σου.