Lufthansa: Απευθείας πτήσεις Γερμανία – Θεσσαλονίκη

Lufthansa: Απευθείας πτήσεις Γερμανία – Θεσσαλονίκη

Το ενδεχόμενο απευθείας αεροπορικής σύνδεσης και με κάποια ελληνικά νησιά σε δωδεκάμηνη βάση εξετάζει η γερμανική αεροπορική εταιρεία.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa εξετάζει σοβαρά την επέκταση των πτήσεών της προς την Ελλάδα, ξεκινώντας με τη δημιουργία απευθείας πτήσεων από τη Γερμανία προς τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του αερομεταφορέα στη νοτιανατολική Ευρώπη, Κάρστεν Σάεφερ, ανέφερε «καταρχήν κοιτάμε τη δημιουργία απευθείας πτήσεων από τη Γερμανία προς τη Θεσσαλονίκη και δευτερευόντως προς κάποια νησιά, όχι σε εποχική βάση όπως άλλες εταιρείες, αλλά σε μόνιμη δωδεκάμηνη βάση».

Διαβάστε ακόμη: (Αερο)μεταφορές: Το «πάρτι» τώρα αρχίζει…

Παράλληλα, ως προϋπόθεση για τη δρομολόγηση νέων πτήσεων προς τα νησιά, εκτός τουριστικής σεζόν, ο Κ. Σάεφερ έθεσε την κινητοποίηση των τοπικών αρχών στη διατήρηση της οικονομικής «ζωής» (ανοιχτά μαγαζιά, κλπ).

Τέλος, ο ίδιος, μιλώντας στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας θέσης premium economy class (παροχές business class σε τιμή economy), εξέφρασε την απορία του γιατί η Ελλάδα δεν προσφέρει δωδεκάμηνο τουρισμό με έμφαση στους τομείς της γαστρονομίας και της φυσιολατρίας.

Διαβάστε ακόμη: Προσωπικός κινηματογράφος στις πτήσεις της Lufthansa