Lufthansa: Ο αεροπορικός κλάδος χρειάζεται άμεσα κρατικό σωσίβιο

Lufthansa: Ο αεροπορικός κλάδος χρειάζεται άμεσα κρατικό σωσίβιο
epa07372055 (FILE) - An Airbus A380 named 'Munich' of Lufthansa arrives at Munich Airport, Bavaria, Germany, 17 March 2018 (reissued 15 February 2019). Airbus has announced that it will shut down production of the A380 plane due to weaker than expected demand. The A380 is the world's largest passenger airplane. EPA/LUKAS BARTH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μία μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στον κλάδο σε περίπτωση που οι κυβερνήσεις δεν ανταποκριθούν άμεσα.

Αντιμέτωπες με την ανώμαλη προσγείωση της ταξιδιωτικής ζήτησης, οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν κρατικό σωσίβιο. Η μία μετά την άλλη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στον κλάδο σε περίπτωση που οι κυβερνήσεις δεν ανταποκριθούν άμεσα.

Το τελευταίο καμπανάκι ήρθε από τον επικεφαλής της γερμανικής Lufthansa. «Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει θέσει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία καθώς και την εταιρεία μας σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση έκτακτης ανάγκης» σημείωσε ο Κάρστεν Σπορ σε ανακοίνωση του. «Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις. Όσο περισσότερο διαρκέσει η κρίση, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να διασφαλιστεί το μέλλον των αεροπορικών εταιρειών χωρίς κρατική βοήθεια» διεμήνυσε.  επεσήμανε ο Σπορ.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία, που έχει μειώσει δραστικά τις πτήσεις της, έχει μειώσει το ωράριο εργασίας για κάποιους εργαζόμενους και έχει αναστείλει την καταβολή του μερίσματος στους μετόχους της, καθώς έχει επισημάνει ότι είναι αδύνατο να προβλεφθούν οι επιπτώσεις της επιδημίας covid-19 στην κερδοφορία της.

Η Lufthansa, στην οποία ανήκουν οι Swiss International, Austrian Airlines Brussels Airlines, έχει πραγματοποιήσει και έχει προγραμματίσει να κάνει 140 πτήσεις για τον επαναπατρισμό πολιτών που είχαν αποκλειστεί σε πληγείσες από την επιδημίες περιοχές, τη μεγαλύτερη αυτού του είδους επιχείρηση που έχει διεξαχθεί λόγω της covid-19.