«Μάχη» δίνει το Libra για να πάρει έγκριση και να κυκλοφορήσει το 2020

«Μάχη» δίνει το Libra για να πάρει έγκριση και να κυκλοφορήσει το 2020
«Ίσως να μην είναι έτοιμο στην ώρα του», δηλώνει αναπληρωτής πρόεδρος του Libra.

«Μάχη» για να κερδίσει ρυθμιστική έγκριση θα δώσει το κρυπτονόμισμα Libra του Facebook και να καταφέρει να κυκλοφορήσει το 2020.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η καθυστέρηση έρχεται μετά από μήνες προειδοποιήσεων από πολιτικούςαξιωματούχος και ρυθμιστικές αρχές, που σημειώνουν ότι το πρότζετκ ενέχει κινδύνους για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και το ξέπλυμα χρήματος.

«Ακόμη και αν είμαστε έτοιμοι με την τεχνολογία, το ρυθμιστικό κομμάτι είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αβεβαιότητα», δήλωσε στους FT ο Dante Disparte, αναπληρωτής πρόεδρος του Libra. «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αναζητάμε τις σωστές εγκρίσεις για άδεια και αυτό το κομμάτι ίσως να μην είναι έτοιμο στην ώρα του», πρόσθεσε.

Το Facebook σκόπευε να κυκλοφορήσει το Libra μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιάς, αλλά έχει δεχθεί πλήγμα από την αποχώρηση διάφορων εταιρειών που είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους ως ιδρυτικά μέλη.

Το Booking.com, η διαδικτυακή ταξιδιωτική επιχείρηση, έγινε τη Δευτέρα η τελευταία εταιρεία από τα 28 μέλη του Libra που αποχώρησε, ακολουθώντας τις PayPal, eBay, Stripe, Mastercard, Visa και Mercado Pago.