Μάχη με τις φλόγες δίνει η Ηλεία – Σε εξέλιξη τρία πύρηνα μέτωπα

Μάχη με τις φλόγες δίνει η Ηλεία – Σε εξέλιξη τρία πύρηνα μέτωπα

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος από τα αεροσκάφη Καναντέρ που ξεκίνησαν για την ύλη από την Ελευσίνα.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία όπου είναι σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα από την Κυριακή. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος από τα αεροσκάφη Καναντέρ που ξεκίνησαν για την ύλη από την Ελευσίνα.

Αρκετά μεγάλη είναι η καμένη έκταση στην ευρύτερη περιοχή από την Σκιλλουντία και την Φρίξα έως τα Καλυβάκια, χωρίς να υπάρχει επίσημη εκτίμηση από την πυροσβεστική υπηρεσία, όπως ανέφερε το ilialive.gr.

Iσχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς, για την αποφυγή να απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα, έγινε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σημειώνεται ότι ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ ταυτόχρονα περίπου 90 πυροσβέστες με 36 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.