Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα στην Ηλεία – Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Στερεά Ελλάδα και Αττική

Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα στην Ηλεία – Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Στερεά Ελλάδα και Αττική

Μεγάλη η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στα δύο μέτωπα στην Πελοπόννησο. 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στα δύο πύρινα μέτωπα που μαίνονται από χθες στην Ηλεία. Στην περιοχή Δαφνιώτισσα Αμαλιάδας, όπου χθες είχε εκκενωθεί οικισμός, αυτή την ώρα επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 33 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τις προσπάθειες συνδράμουν από αέρος, τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Στο δεύτερο πύρινο μέτωπο, που ξέσπασε αργότερα χθες το μεσημέρι, μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός σήμερα στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια) και Αττικής, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ( Γ.Γ.Π.Π.). Ειδικότερα, για αυτές τις δύο Περιφέρειες η κατηγορία κινδύνου είναι 4.

Σημειώνεται, ότι η Γ.Γ.Π.Π. έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.