Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις
????????????????????????????????????

Οριακή η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ- Ποια κόμματα παλεύουν για την είσοδό τους στην Βουλή.

Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα» δίνει ισχνό προβάδισμα 0,6% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29%, ακολουθεί η ΝΔ με 28,4% και στην Τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Για την είσοδό τους στην Βουλή μάχονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας με 36,5% έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που συγκεντρώνει 35,1%. Σημαντική είναι η διαφορά των δύο κομμάτων μόνο στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 55,6% έναντι 30,5% της ΝΔ.

Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, η ΝΔ προηγείται με 30% του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί με 29,5%. Τρίτο είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το Ποτάμι με 5% και η Ένωση Κεντρώων με 4%. Οριακά φαίνεται να μπαίνει στην Βουλή η Λαϊκή Ενότητα με 3%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5% φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής.