Μαφιόζος κρατά ομήρους στην Ιταλία και ζητά να μιλήσει με τον Ματέο Σαλβίνι

Μαφιόζος κρατά ομήρους στην Ιταλία και ζητά να μιλήσει με τον Ματέο Σαλβίνι
epa06709283 Carabinieri take up position in Via Campania (Campania Street), where a 37-year-old man barricaded himself inside his home after killing his mother, in Qualiano, near Naples, Italy, 03 May 2018. The man, Pasquale De Falco, is said to suffer mental-health problems. The victim was named as Teresa Ricciardiello, 67. De Falco is reported to be armed with a rifle that his father has a legal permit for, sources said. It is not clear if the father is inside the first-floor flat where the man has holed himself up. The man was still holed up more than six hours after barricading himself in. Negotiations were said to have ground to a halt. De Falco's brother-in-law was helping police. EPA/CESARE ABBATE

Συνεχίζεται από το πρωί η ομηρία σε ταχυδρομείο της πόλης Ρέτζιο Εμίλια - Τί ζητά ο δράστης από τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών; 

Τέσσερις ταχυδρομικούς υπαλλήλους συνεχίζει να κρατά ομήρους ο μαφιόζος Φραντσέσκο Αμάτο, ο οποίος εισέβαλε το πρωί σε γραφείο των ιταλικών ταχυδρομείων στην πόλη Ρέτζιο Εμίλια της βόρειας Ιταλίας.

Παράλληλα έκανε γνωστό στους διαπραγματευτές των καραμπνιέρων ότι θέλει να μιλήσει με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Ο Αμάτο, ο οποίος φέρει μαχαίρι, αρχικά απελευθέρωσε τους πελάτες του ταχυδρομείου και στην συνέχεια μια ταμία, η οποία αισθάνθηκε άσχημα.

Όπως διέρρευσε, ο Αμάτο είπε πριν από λίγο στους διαπραγματευτές των καραμπινιέρων ότι «θέλει να πληροφορήσει τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για την ριζοσπαστικοποίηση ισλαμιστών εξτρεμιστών, μέσα στις ιταλικές φυλακές».

Πρόκειται για δηλώσεις που είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της δίκης σε βάρος του (όπως και άλλων μαφιόζων της Καλαβρίας), με την οποία αποδείχθηκε ότι το οργανωμένο έγκλημα της Κάτω Ιταλίας έχει παρεισδύσει, με καθοριστικό τρόπο, στον οικονομικό ιστό των πλούσιων περιφερειών του ιταλικού Βορρά.

Ο Φραντσέσκο Αμάτο είναι 55 ετών, μέλος της μαφίας της Καλαβρίας Ντράγκετα και πριν λίγες ημέρες καταδικάσθηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για μαφιόζικη δράση. Κατάφερε, όμως, να διαφύγει, προσωρινά της σύλληψης και να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο ζούσε.

Οι υπεύθυνοι των καραμπινιέρων ελπίζουν να τον πείσουν να παραδοθεί, αλλά στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων για να επέμβουν, αν κριθεί αναγκαίο, με ειδική επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ