Μαγιορκίνης για το έκτο κύμα της πανδημίας: Την Τρίτη αναμένονται πάνω από 20.000 κρούσματα κορωνοϊού

Μαγιορκίνης για το έκτο κύμα της πανδημίας: Την Τρίτη αναμένονται πάνω από 20.000 κρούσματα κορωνοϊού
Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην τακτική ενημέρωση των συντακτών του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού, Αθήνα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άλμα στον αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού σχολιάζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαργιορκίνης.

Όπως γράφει, σχετικά με την αυξητική τάση που παρατηρείται, την Τρίτη (28/6), περιμένουμε να δούμε πάνω από 20.000 κρούσματα. Δευτέρα ήταν 7.682 κρούσματα.

Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη:

«Ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογιά της θερινής έξαρσης COVID-19.

Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)».