Mai: Μια πρωτότυπη τσάντα που… συναρμολογούμε στο σπίτι

Mai: Μια πρωτότυπη τσάντα που… συναρμολογούμε στο σπίτι
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι τσάντες Mai διατίθενται στους αγοραστές τους σε επίπεδη μορφή. Με το που παραλάβει την τσάντα, ο πελάτης μπορεί να τη διπλώσει και συναρμολογήσει, δίνοντάς της τρισδιάστατη μορφή.

Το ιαπωνικό στούντιο design Nendo σχεδίασε μια συλλογή τσαντών από ένα μόνο φύλλο δέρματος η κάθε μία, κομμένο με λέιζερ, τις οποίες ο αγοραστής μπορεί να συναρμολογήσει στο σπίτι. Λόγω της σύνθεσής της, η τσάντα πήρε το όνομα «Mai», από την ιαπωνική λέξη «ichi-mai» (ένα φύλλο).

Οι Mai διατίθενται στους αγοραστές τους σε επίπεδη μορφή. Με το που παραλάβει την τσάντα, ο πελάτης μπορεί να τη διπλώσει και συναρμολογήσει, δίνοντάς της τρισδιάστατη μορφή.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είναι διαθέσιμες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, συμπεριλαμβανομένων του μουσταρδί, σκούρο καφέ, χακί και γαλαζοπράσινο. Η βαφή του δέρματος γίνεται με τανίνη φυτικής προέλευσης.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το στούντιο Nendo δημιούργησε τη Mai για την ιταλική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου «Up To You Anthology» (εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2019) η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να σχεδιάσουν τη δική τους τσάντα ή να αγοράσουν κάποια που γνωστοί designers έχουν σχεδιάσει. «Η εταιρεία είναι μοναδική ως προς το ότι δεν περιορίζεται σε επαγγελματίες σχεδιαστές και είναι ανοιχτή σε σχεδιαστικές προτάσεις από τον οποιονδήποτε» σχολίασε, μιλώντας στο Dezeen, ο ιδρυτής του Nendo, Oki Sato.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ