Προς πώληση το ράντσο του Mάικλ Τζάκσον σε εξαιρετικά μειωμένη τιμή

Προς πώληση το ράντσο του Mάικλ Τζάκσον σε εξαιρετικά μειωμένη τιμή

Ο διάσημος τραγουδιστής το αγόρασε το 1987 έναντι 19,5 εκατ. δολαρίων και έζησε εκεί για πάνω από 15 χρόνια.

Αν και το Ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον έχει καταθέσει αγωγή για παραβίαση συμβολαίου κατά του ΗΒΟ για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ σχετικά με τον στρ την προηγούμενη βδομάδα, το εμβληματικό ράντσο «Neverland» είναι και πάλι προς πώληση.

Η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 31 εκατ. δολάρια, ένα ποσό που εμφανίζεται αρκετά μειωμένο σχετικά με το αρχικό, που ήταν 100 εκατ. δολάρια το 2015.

Ο Τζάκσον αγόρασε το ράντσο, το οποίο βρίσκεται περίπου 64 χλμ. από την Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, το 1987 έναντι 19,5 εκατ. δολαρίων. Έζησε στο σχεδόν 1.115 τχλμ. κυρίως σπίτι εντός της συνολικής έκτασης των 10.927τμ για πάνω από 15 χρόνια.

Μετά από τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, το Ίδρυμα έκανε πολλές προσπάθειες να πουλήσει την εν λόγω ιδιοκτησία. Μετά την πρώτη αγγελία που εμφανίστηκε το 2015, η ιδιοκτησία άλλαξε μεσιτικά γραφεία και έριξε την τιμή στα 67 εκατ. δολάρια το 2017, σύμφωνα με την The Wall Street Journal.

Οι μεσίτες εξήγησαν στην WSJ ότι η ιδιοκτησία δεν κατάφερε να βρει τον επόμενο ιδιοκτήτη της λόγω της υψηλής αρχικής τιμής ζήτησης, και τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επηρέαζαν την περιοχή εκείνη την περίοδο, όπως ξηρασίες, κατολισθήσεις και πυρκαγιές.

Στο ράντσο έχουν γίνει πολλές αναβαθμίσεις, αλλά όχι ριζικές αλλαγές, πέρα από το ότι αφαιρέθηκαν τα τρενάκια του λούνα παρκ, που εμφανίζονταν κάποτε στην ιδιοκτησία. Φέρεται, όμως, ότι διαθέτει ακόμα το κτίριο της πυροσβεστικής, ένα πυροσβεστικό όχημα της δεκαετίας του 1950, μια πισίνα, ένα γήπεδο μπάσκετ και πολλούς ξενώνες.

Υπάρχει μια ακόμα σημαντική αλλαγή: Η ιδιοκτησία είναι πλέον γνωστή ως «Sycamore Valley Ranch».