Manager of the year ο Ανδρέας Αθανασόπουλος

Manager of the year ο Ανδρέας Αθανασόπουλος

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dixons South-East Europe Α.Ε.B.E. (ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ) αναδείχθηκε στην κορυφή για τη χρονιά που πέρασε.

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Dixons South-East Europe Α.Ε.B.E. (ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ), ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Manager of the Year 2016, στη 15η Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, αναφέρθηκε στην επιτυχία του θεσμού που συμπλήρωσε 15 χρόνια, σε μια χρονιά ορόσημο για την Εταιρία, που συμπληρώνει και αυτή 55 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Το 2017 -είπε ο κ. Λαμπρινόπουλος- είναι μια χρονιά ορόσημο και για τη χώρα, αφού σήμανε την ουσιαστική λήξη της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα. Και το ζητούμενο τώρα είναι πώς θα περάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο, αυτό της ανάπτυξης, ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν σε όλα τα πεδία που σηματοδοτούν το δρόμο προς την πρόοδο: Εμπιστοσύνη, Θεσμούς, Αξίες, Σχέσεις Κράτους- Πολιτών κ.ο.κ. Και οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα, οι Έλληνες μάνατζερ που έχουν την ευθύνη της διοίκησης, είναι αυτοί που δίνουν τον τόνο και διαμορφώνουν τις συμπεριφορές των νέων γενεών. Γι ΄ αυτό για μας, για την ΕΕΔΕ, για την κοινότητα του ελληνικού μάνατζμεντ, το βραβείο Manager of the Year είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός.

Χαιρετισμό στην Τελετή Απονομής του βραβείου Managerof the Year 2016 απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο φετινός νικητής του βραβείου ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για τη Dixons South-East Europe τον Ιούλιο του 2013, προερχόμενος από τον τραπεζικό τομέα. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, από το 2013 έως σήμερα, η εταιρεία κατάφερε να περάσει σε πλήρη κερδοφορία, να διευρύνει τα μερίδιά της σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά, με τον κ. Αθανασόπουλο να ηγείται ενός πλαισίου ανασχεδιασμού και επενδύσεων σε όλες τις βασικές λειτουργίες της.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ανδρέα Αθανασόπουλου στο Fortune για το πώς μεταμόρφωσε την Κωτσόβολος