Maragu: Η νέα ελληνική εταιρεία που έβαλε τα «γυαλιά» στις υπόλοιπες

Maragu: Η νέα ελληνική εταιρεία που έβαλε τα «γυαλιά» στις υπόλοιπες

Βραβείο Νεοφυούς Παραγωγικής Αριστείας, για τη MARAGU στα Made in Greece 2015 Awards.

Το νέο ελληνικό brand Maragu eyewear κατέκτησε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία «Βραβείο Νεοφυούς Παραγωγικής Αριστείας» των “Made in Greece 2015 Awards”, από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.), η οποία τιμά τις επιχειρήσεις που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία!

Για ακόμη μια χρονιά, η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ επιβράβευσε την παραγωγική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σε μια βραδιά που υπήρξε η μεγάλη γιορτή της παραγωγής και η Maragu κατάφερε να ξεχωρίσει χάρη στο πρωτοποριακό πνεύμα που κρύβεται πίσω από το brand: Γυαλιά ηλίου από ξύλο και όχι απλώς ξύλινα γυαλιά!

“Η φιλοσοφία μας εστιάζει τη δημιουργία ενός αποτελέσματος που όμοιο του δεν υπάρχει, ούτε ως αισθητική, ούτε ως ποιότητα, σε σχέση με τα χειροποίητα γυαλιά από ξύλο, για τον ήλιο. Ότι φτιάχνουμε θέλουμε να είναι μοναδικό και πάνω απ’ όλα αυθεντικό! Στόχος μας είναι να πάμε τη συλλογή ένα βήμα παραπέρα, να την εξελίξουμε. Νέα σχέδια, νέα χρώματα, νέα ετερόκλητα υλικά που δένουν με το ξύλο. Οραματιζόμαστε την εξέλιξη της Maragu ως ένα γενικότερα brand luxury αντικειμένων με πρωταγωνιστή τη χειροποίητη κατασκευή και το ξύλο”  όπως δήλωσε η σχεδιαστική ομάδα της  Maragu που αποτελείται από τον Γιώργο Δρακίδη, Ισμήνη Κορωνίδη, Γιώργο Μαχαίρα.

Η συλλογή Maragu

Η ενασχόληση με το ξύλο για τη Maragu δεν είναι νέα υπόθεση, αντίθετα αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ομάδας μας για περισσότερα από 50 χρόνια, καθώς στην κατασκευή των γυαλιών μας από ξύλο συμπυκνώνεται η εμπειρία, η σοφία και το μεράκι δύο γενεών μαραγκών (Γιώργος Κατάκης και Βασίλης Κατάκης). Γι’ αυτό και τα γυαλιά μας είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ενεργοποιούν τις αισθήσεις, νιώθοντας τα υλικά να χαϊδεύουν το πρόσωπο, βλέποντας μέσα από φακούς* κορυφαίων προδιαγραφών, ακούγοντας τον ήχο από το αυθεντικό ξύλο όταν τα αφήνεις πάνω σε ένα τραπέζι αλλά και μυρίζοντας το άρωμά τους. Πράγματι, σε κάθε συσκευασία γυαλιών Maragu ενυπάρχει ένα πουγκί ρινισμάτων άγριου ξύλου για ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης.

Ανακαλύψτε λοιπόν, δοκιμάστε, αγγίξτε, μυρίστε κι απολαύστε τη συλλογή Maragu μέσα από τα εξαιρετικά σχέδια Zeus, Aphrodite, Ares & Hermes. Με την υπογραφή και την καλλιτεχνική επιμέλεια του πρωτοποριακού designer Γιώργου Δρακίδη αλλά και με τη βοήθεια οπτικών, διατηρήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού ένα βασικό αξίωμα…Να σχεδιάσουμε γυαλιά ηλίου από ξύλο και όχι απλώς ξύλινα γυαλιά. Βασικός μας στόχος είναι το τελικό προϊόν να είναι καλαίσθητο, ξεκούραστο και εντυπωσιακό. Δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στις καμπύλες του ξύλου και στην άνεση και εφαρμογή του σκελετού.

Τα υλικά

Διαλέγοντας προσεχτικά τα ξύλα και δουλεύοντας τα στο χέρι για να ομαλοποιήσουμε κάθε πτυχή, μπορούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο για το τελικό αποτέλεσμα των προϊόντων μας που δημιουργούνται από ελληνική καρυδιά, ξύλο τριανταφυλιάς, ελιά και σφένδαμο. Η διαδικασία κατασκευής που ακολουθούμε βασίζεται στη φιλοσοφία «one–piece wooden pair of sunglasses». Δηλαδή κάθε ζευγάρι πλάθεται από ένα ατόφιο και μοναδικό κομμάτι ξύλου. Αυτό το καθιστά φυσικά μοναδικό, καθώς κανένα κομμάτι ξύλο δεν είναι ακριβώς ίδιο με κάποιο άλλο! Συνολικά το αποτέλεσμα της δουλειάς μας είναι γυαλιά από ελληνικό ξύλο με διάρκεια, κομψότητα και φινέτσα.

Εδώ που δεν ακολουθούμε κανόνες. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα πρέπει. Ζούμε ανατρεπτικά και με το δικό μας στιλ! Για εμάς, αυτό είναι ελευθερία. Να μπορούμε να δημιουργούμε με τα χέρια μας, ασυνήθιστα και εφευρετικά! Και αν ακόμα δεν πειστήκατε για να έρθετε μαζί μας….μάθετε και αυτό: The sun always shines in Maragu!

Zeus

O Ζευς ήταν βασιλιάς και πατέρας των θεών.  Αυτό το ζευγάρι γυαλιά είναι για όσους τολμούν και αναζητούν να ξεχωρίσουν. Γι’ αυτούς που προτείνουν τις δικές τους τάσεις αντί απλά να ακολουθούν. Από ξύλο καρυδιάς, το μοναδικό που είναι φυσικά πλούσιο με βαθύ σοκολατένιο χρώμα και υψηλή αντοχή.

Ares

O Άρης ήταν ο θεός του πολέμου και της καταστροφής. Η     ερωτική του σχέση με την Αφροδίτη καθιστά τον Άρη το απόλυτο ανδρικό πρότυπο. Αυτό το σχέδιο απευθύνεται σε άνδρες που επιθυμούν να αναδειχθούν χωρίς να προκαλούν. Για όσους πιστεύουν ότι η ομορφιά βρίσκεται στη λιτότητα. Από ξύλο καρυδιάς, το μοναδικό που είναι φυσικά πλούσιο με βαθύ σοκολατένιο χρώμα και υψηλή αντοχή. 

Aphrodite

H Αφροδίτη ήταν η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Οι ποιητές επαινούσαν το γέλιο και τη λάμψη της. Το σχέδιο θα αγαπήσουν οι πραγματικά συναρπαστικές γυναίκες του κόσμου. Εκείνες που η κοινωνικότητα και η μόδα είναι στην καθημερινή τους agenda. Από ελαφρύ ξύλο σφενταμιού, διατηρήσαμε το υπόλευκό του χρώμα και λειάναμε τις καμπύλες για να αγκαλιάσουν τα γυναικείο πρόσωπο.

Hermes

O Ερμής ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών. Όπως επίσης ο θεός της επικοινωνίας και των ταξιδιών. Αυτό το σχέδιο θα το λατρέψουν οι κοσμοπολίτες κι όσοι θέλουν πραγματικά να δημιουργήσουν αφορμή για στενές επαφές. Για όσους η αναζήτηση του νέου είναι πραγματικά τρόπος ζωής. Από ξύλο καρυδιάς, το μοναδικό που είναι φυσικά πλούσιο με βαθύ σοκολατένιο χρώμα και υψηλή αντοχή.