Marathon VC: Ένα νέο fund για την ενίσχυση των ελληνικών startups

Marathon VC: Ένα νέο fund για την ενίσχυση των ελληνικών startups

Την προσπάθεια ανακοίνωσαν από το βήμα του OpenCoffee οι Γιώργος Τζιραλής και Πάνος Παπαδόπουλος.

Οι Γιώργος Τζιραλής και Πάνος Παπαδόπουλος ανακοίνωσαν σήμερα από τη σκηνή του OpenCoffee την έναρξη λειτουργίας ενός νέου fund, που πρόκειται να αναδείξει την επόμενη γενιά των ελληνικών startups.

Το fund με την ονομασία Marathon VC, με συνολική δυναμική 8 εκατ. ευρώ, θα διαθέσει για seed found χρηματοδότηση ποσό από 500.000 – 1.000.000 για συμμετοχή (equity) 15 – 20%. Οι εταιρείες εκτός από τα χρήματα θα λάβουν βοήθεια σε ζητήματα νομικά, στρατηγικής, αναζήτησης προσωπικού και επιπλέον χρηματοδότησης.

Στόχος είναι να επενδυθούν χρήματα σε 15 – 20 νέα tech startups με έδρα την Ελλάδα, ενώ όπως δήλωσε ο Γιώργος Τζιραλής την ομάδα συμπληρώνουν δυνατά μέλη από τον χώρο της τεχνολογίας, των χρηματοοικονομικών και της ναυτιλίας.

marathon

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του νέου fund στόχος είναι να βοηθήσει τους Έλληνες entrepreneurs να χτίσουν παγκόσμιες τεχνολογικές εταιρίες που θα έχουν επιτυχία και θα αλλάξουν προς το καλύτερο το ελληνικό οικοσύστημα.

H ομάδα εκτός από τον Γιώργο Τζιραλή και τον Πάνο Παπαδόπουλο περιλαμβάνει την Θάλεια Μισαηλίδου και τον Χρήστο Γαστεράτο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στο OpenCoffee αυτής της Παρασκευής, τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι συνιδρυτές του Taxibeat Νίκος Δρανδάκης, Κωστής Σακκάς και Μιχάλης Σφιχτός, λίγες μέρες μετά την εξαγορά του από τη Daimler.