Μάρδας: Θα επιστρέψω το ποσό που έλαβα ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός

Μάρδας: Θα επιστρέψω το ποσό που έλαβα ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας μιλάει στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού τύπου, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στις έντυπες εκδόσεις, δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», την Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τι απάντησε ο υπουργός για το επίδομα ενοικίου που έλαβε κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 2015, ο Δημήτρης Μάρδας δηλώνει ότι έλαβε το προβλεπόμενο από τον νόμο, επίδομα ενοικίου, ωστόσο προτίθεται να το επιστρέψει.

Ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κατά την παρούσα κυβερνητική θητεία μέχρι τον ανασχηματισμό του 2016, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη την Τρίτη σε γραπτή δήλωση για το θέμα, το οποίο προέκυψε σχετικά με το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, που ψηφίσθηκε από τη Βουλή.

Δηλώνει ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση.

Αναφέρει δε επίσης, ότι η ισχύουσα διάταξη αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών – βουλευτών και σημειώνει ότι και στην περίπτωση των βουλευτών αποδεκτών της επιδότησης ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.

Τέλος, ο κ. Μάρδας επαναμβάνει ότι όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβε την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, «την οποία εύλογα προτίθεται να επιστρέψει».

Διαβάστε ακόμη: Φωτάκης: Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό για δαπάνες ενοικίου