Μαρία Σπυράκη: Αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα με απόφαση Μητσοτάκη

Μαρία Σπυράκη: Αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα με απόφαση Μητσοτάκη
Ç ÅõñùâïõëåõôÞò ôçò ÍÄ Ìáñßá ÓðõñÜêç, óå ðÜíåë êáôÜ ôç 2ç çìÝñá ôïõ 7ïõ Ïéêïíïìéêïý Öüñïõì ôùí Äåëöþí, ðïõ ðñáãìáôïðïéåßôáé óôï Åõñùðáúêü ÊÝíôñï Ðïëéôéóìïý ôùí Äåëöþí, ÐÝìðôç 7 Áðñéëßïõ 2022. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÂÁÚÏÓ ×ÁÓÉÁËÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Επίσης, σημειώνεται ότι όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία ζήτησε χθες άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, η οποία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ