Marian Salzman (PMI) στο MPW Summit: Δεν έχουμε άλλη επιλογή, εκτός από την ισοτιμία

Marian Salzman (PMI) στο MPW Summit: Δεν έχουμε άλλη επιλογή, εκτός από την ισοτιμία

To παρόν στο Most Powerful Women Summit έδωσε η Marian Salzman, Senior Vice President, Global Communications, Philip Morris International, η οποία συνομίλησε με την Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece.

Η Marian Salzman μίλησε για την ισοτιμία, τον ρόλο των γυναικών, την ηγεσία και το πώς η πανδημία αλλάζει τη ζωή μας…ακόμη και τις πόλεις που ζούμε.

Δείτε το βίντεο:

Aκολουθούν κάποια από τα βασικά σημεία της συζήτησης: 

«Τους τελευταίους μήνες περάσαμε τη ζωή μας μέσα στα σπίτια μας, παρατηρώντας τις εξελίξεις με τα εμβόλια. Καθόμαστε στο σπίτι μας και αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος έξω είναι επικίνδυνος. Ταυτόχρονα, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για τους ανθρώπους που πλήττονται από τις ανισότητες».

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή, εκτός από την ισοτιμία. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αγνοούμε τις γυναίκες-ηγέτες. Δεν μπορούμε να αγνοούμε πλέον τις γυναίκες που προέρχονται από τις Μαύρες κοινότητες ή από μειονότητες. Πρέπει να υπερβούμε το μοντέλο του λευκού μεσήλικα άνδρα-ηγέτη».

«Η γενιά μου δεν ήξερε για τις έννοιες αυτές, για τις διακρίσεις κατά των γυναικών, για την ανάγκη της συμπερίληψης. Εμπειρικά ήξερα ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα για τις γυναίκες, αλλά δεν μπορούσα να βάλω τις σωστές λέξεις στην εμπειρία αυτή. Πλέον υπάρχει μια μεγαλύτερη συνείδηση αυτών των πραγμάτων, μεταξύ των νεότερων ανθρώπων».

«Περιμένω ότι οι πόλεις θα σχεδιασθούν εκ νέου. Νέες πόλεις θα προκύψουν στην πορεία, πόλεις όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν επαφή με τη φύση. Στις πόλεις αυτές θα υπάρχει η ευκαιρία για δραστηριότητες εκτός του σπιτιού, θα προσφέρεται μια ανώτερη ποιότητα ζωής, με χώρους πρασίνου και υποδομές για καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες».