Μαρινάκης: Αποκλειστικό προνόμιο του Μητσοτάκη ο ανασχηματισμός

Μαρινάκης: Αποκλειστικό προνόμιο του Μητσοτάκη ο ανασχηματισμός
Ï êõâåñíçôéêüò åêðñüóùðïò Ðáýëïò ÌáñéíÜêçò ìéëÜåé êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò åíçìÝñùóçò ôùí ðïëéôéêþí óõíôáêôþí êáé áíôáðïêñéôþí îÝíïõ Ôýðïõ óôç ÃåíéêÞ Ãñáììáôåßá Åðéêïéíùíßáò êáé ÅíçìÝñùóçò, ÁèÞíá, ÄåõôÝñá 11 Óåðôåìâñßïõ 2023. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Πήραμε το μήνυμα που μας έστειλε ο λαός και ειδικά μέσω της αποχής» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα για τον ανασχηματισμό στον οποίο αναμένεται να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των πιέσεων που έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου στο κόμμα της ΝΔ.

Μιλώντας την Παρασκευή στην τηλεόραση του Ant1, ο κ. Μαρινάκης αρκέστηκε να πει ότι «ο ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού».

Σε ότι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε ότι σε απόλυτα νούμερα «είναι μια μεγάλη νίκη της ΝΔ σε ότι αφορά τη διαφορά με το δεύτερο κόμμα, αλλά δεν είναι ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να πανηγυρίσουμε γιατί είδαμε τα ποσοστά μας να πέφτουν και να είναι και 5 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον στόχο που είχε βάλει και ο πρωθυπουργός».

«Πήραμε το μήνυμα που μας έστειλε ο λαός και ειδικά μέσω της αποχής και το μήνυμα αυτό δεν είναι να στρίψουμε το τιμόνι είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά, αλλά να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ότι αφορά το επίμαχο ζήτημα της ακρίβειας, παραδέχτηκε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας, αλλά «αν υποσχόμαστε ότι θα την εξαφανίσουμε θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες» και συμπλήρωσε πως «τα στοιχεία δείχνουν πως βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτού του επίμονου προβλήματος καθώς υπάρχει μια σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, την οποία λογικά θα ακολουθήσει ο αποπληθωρισμός και οι μειώσεις των τιμών», μετέδωσε το ant1news.gr.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις χηρείας και τις ενδεχόμενες περικοπές, είπε ότι είναι ένα θέμα που έχει προκύψει από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβούλευση προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Σε ότι αφορά το τέλος της συνεργασίας με τον Γκρίνμπεργκ, είπε ότι υπήρχε μια σύμβαση με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα η οποία ολοκληρώθηκε και δεν καταλαβαίνει γιατί το θέμα αυτό «σηκώνεται» συνεχώς από την αντιπολίτευση.

Τέλος και μεταξύ άλλων, στο ερώτημα για τα σενάρια που ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας και εμπλέκουν το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκτελεί με πολύ μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντα της και όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν όταν θα είναι η κατάλληλη ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: