Μαρινόπουλος: Κλίμα αισιοδοξίας από τους τραπεζίτες

Μαρινόπουλος: Κλίμα αισιοδοξίας από τους τραπεζίτες

Απαραίτητη η άμεση λύση για την ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Συνάντηση με αντικείμενο τα φλέγοντα θέματα της απόπειρας διάσωσης της Μαρινόπουλος, πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη, οι εμπλεκόμενες τράπεζες και εκπρόσωποι της Σκλαβενίτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς τεχνικά θέματα, ενώ συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις για τους όρους και τα χρονοδιαγράμματα μια συμφωνίας, μέσω της οποίας η Σκλαβενίτης θα συμμετάσχει ως στρατηγικός επενδυτής στη διάσωση της Μαρινόπουλος.

Από την άλλη, χλωμό παραμένει το τοπίο όσον αφορά την εξεύρεση «ενδιάμεσης χρηματοδότησης» προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία, μέχρι να καταστεί δυνατή η επίτευξη της παραπάνω συμφωνίας.

Μέχρι στιγμής συμφωνία για τον τρόπο κάλυψης αυτού του χρηματοδοτικού κενού, δεν έχει βρεθεί, ωστόσο τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε «πρόοδος» μεταξύ των τραπεζών ώστε να προχωρήσει το θέμα της νέας χρηματοδότησης που θα χρειαστεί η Σκλαβενίτης, κατόπιν συμφωνίας διάσωσης.

Όπως φαίνεται είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν αρχικά οι λεπτομερείς συνομιλίες, στις οποίες κατατίθενται οι απόψεις και οι επιφυλάξεις όλων των εμπλεκόμενων τραπεζών, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή συμφωνία, η οποία θα δοθεί προς έγκριση στα διοικητικά συμβούλια τους και να προχωρήσουν οι εξελίξεις.

Οι εξελίξεις ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθούν θα απαιτήσουν σημαντικό χρονικό διάστημα για την διασφάλιση συναίνεσης από την πλειοψηφία των πιστωτών, την υποβολή αίτησης στο άρθρο 106Β κ.λπ. Συνεπώς, κάθε μέρα που περνά είναι πολύτιμή, ιδίως από τη στιγμή που δεν βρίσκεται λύση για την ενδιάμεση χρηματοδότηση προξενώντας την αίσθηση στην αγορά, ότι το «παράθυρο ευκαιρίας» για τη διάσωση της εταιρίας, αρχίζει να στενεύει επικίνδυνα.