Marissa Mayer: Η τεχνητή νοημοσύνη θα πυρπολήσει τον τεχνολογικό κλάδο

Marissa Mayer: Η τεχνητή νοημοσύνη θα πυρπολήσει τον τεχνολογικό κλάδο
NEW YORK, NY - MAY 20: Yahoo! CEO Marissa Mayer attends a news conference following the company's acquisition of Tumblr at a press conference in Times Square on May 20, 2013 in New York City. The internet giant Yahoo! purchased the blogging site Tumblr for $1.1 billion. The company also announced a sleek new redesign of its Flickr photo service. (Photo by Mario Tama/Getty Images) Photo:
Η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Marissa Mayer λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα πυρπολήσει τον τεχνολογικό κλάδο, αλλά τα «δυνατά δέντρα» θα επιβιώσουν και θα υπάρξει «υγιής αναγέννηση»

Η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, Marissa Mayer, πιστεύει ότι η τεχνολογική βιομηχανία πρόκειται να πάρει φωτιά από την τεχνητή νοημοσύνη, όπως ένα δάσος που καίγεται από πυρκαγιά. Αλλά όπως συμβαίνει με τους κύκλους της φύσης που επηρεάζουν το τοπίο, η Mayer πιστεύει ότι ο κλάδος της τεχνολογίας θα βγει τελικά πιο δυνατός.

«Τα ισχυρά δέντρα επιβιώνουν και η θαμνώδης βλάστηση καθαρίζεται. Και αυτό στην πραγματικότητα επιτρέπει την υγιή αναγέννηση στη συνέχεια», δήλωσε η Mayer στο συνέδριο Fortune Brainstorm Tech, το οποίο πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Deer Valley της Γιούτα.

«Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει μια εταιρεία που έχει χρηματοδοτηθεί και είχε κάποια επιτυχία να μην τα πηγαίνει καλά», είπε. «Αλλά αυτό οδηγεί τελικά σε ένα υγιέστερο αποτέλεσμα για τον κλάδο».

Η Mayer, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως η 20ή υπάλληλος της Google το 1999 και τώρα είναι διευθύνουσα σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας Sunshine, δήλωσε ότι πιστεύει πως η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου ο αντίκτυπός της στον κλάδο θα είναι τεράστιος.

«Περιμένω ένα σημείο καμπής εδώ και 29 χρόνια και νομίζω ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει», τόνισε η Mayer. «Το ερώτημα είναι: τι θα κάνουμε με την ενέργεια που θα προκύψει από αυτό το σημείο καμπής;» αναρωτήθηκε σε μια συζήτηση επί σκηνής με τη γενική εταίρο της ACME Capital, Aike Ho, τη CMO και CSO της Gitlab, Ashley Kramer, τον CEO της Lacework, Jay Parikh, και τη συντονίστρια Molly Wood της Molly Wood Media.

Αν και η Mayer έχει εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή ως μεγάλη δωρήτρια των Δημοκρατικών, πιστεύει ότι η ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να γίνεται εντός του τεχνολογικού κλάδου και όχι από κυβερνητικούς φορείς. «Τα πάντα κινούνται τόσο γρήγορα που όλοι αγωνίζονται να συμβαδίσουν», λέει. «Όταν κάνεις ρύθμιση, δεν μπορείς να ρυθμίζεις αυτή τη στιγμή – πρέπει να ρυθμίζεις το πού θα είσαι σε τρία έως πέντε χρόνια, και αυτό είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να προβλεφθεί».