Mark Cuban: Γιατί ο γνωστός δισεκατομμυριούχος αφιερώνει τον χρόνο και το χρήμα του στο να βοηθήσει ανθρώπους που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Mark Cuban: Γιατί ο γνωστός δισεκατομμυριούχος αφιερώνει τον χρόνο και το χρήμα του στο να βοηθήσει ανθρώπους που πλήττονται από τον κορωνοϊό
epa08326223 A municipal employee of the Villeneuve-Loubet city works on cleaning and disinfecting the street in Cannes, southern France, 27 March 2020. France is under lockdown in an attempt to stop the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus causing the Covid-19 disease. EPA/SEBASTIEN NOGIER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

της McKenna Moore

«Είμαι πλούσιος». Αυτό απαντάει ο Mark Cuban όταν τον ρωτάνε γιατί πληρώνει όλους τους ωρομίσθιους υπαλλήλους του γηπέδου των Dallas Mavericks τον κανονικό τους μισθό, τη στιγμή που η έδρα της ομάδας παραμένει κλειστή μαζί με το σύνολο του πρωταθλήματος NBA, ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού.

«Σε μένα κοστίζει λιγότερο να τους πληρώνω σε σχέση με το τι κοστίζει σε αυτούς το να μην πληρώνονται» δηλώνει ο ιδιοκτήτης των Mavericks και γνωστός επιχειρηματίας.

Στο τελευταίο επεισόδιο του podcast (Leadership Next) του CEO του Fortune, Alan Murray, ο Cuban εξηγεί πώς και γιατί εντείνει τις προσπάθειές του για να βοηθήσει εργαζομένους στον κλάδο της υγείας, μικρές επιχειρήσεις, υπαλλήλους και την ίδια την κυβέρνηση να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού και το συνεπακόλουθο οικονομικό κραχ.

Ως διευθύνων σύμβουλος ή επιχειρηματίας, λέει ο Cuban, αν μπορείς οικονομικά να συνεχίσεις να πληρώνεις τους εργαζομένους σου θα πρέπει να το κάνεις, απλώς και μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό. Κι αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, δώσε προτεραιότητα στην ξεκάθαρη επικοινωνία ώστε να εξηγήσεις γιατί λαμβάνεις τα μέτρα που λαμβάνεις για να επιβιώσεις εν μέσω της κρίσης.

Στο νομοσχέδιο για τα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, στο οποίο συμφώνησαν η Γερουσία και ο Πρόεδρος Donald Trump, υπάρχουν διατάξεις για μικρές επιχειρήσεις που ο Cuban παρακολουθεί στενά, ιδιαίτερα καθώς επενδύει σε πάνω από 150 από αυτές. Ο ίδιος τονίζει ότι είναι ευθύνη του κάθε CEO να ενημερώνεται για τις τρέχουσες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να ηγηθεί της εταιρείας του εν μέσω μιας κρίσιμης συγκυρίας.

«Ως επιχειρηματίας, είναι δική σου ευθύνη να ενημερώνεσαι γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις» επισημαίνει. «Και όχι μόνο να ενημερώνεσαι εσύ για τον εαυτό σου, αλλά και να ενημερώνεις τους εργαζομένους σου και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Είναι δική σου δουλειά και κανενός άλλου».

Επίσης, είπε ότι θέλει το νομοσχέδιο να εγκριθεί άμεσα για να αποτραπούν κάποιες απολύσεις αλλά και η ίδια η εξάπλωση του ιού. Το πακέτο μέτρων δεν είναι τέλειο, σύμφωνα με τον Cuban, αλλά τη δουλειά του θα την κάνει.

«Κάθε συμφωνία που σταματάει την …αιμορραγία και δίνει χρήμα στα χέρια των ανθρώπων ώστε να αισθανθούν κάποια σταθερότητα είναι καλό πράγμα» κατέληξε.