Μαρκ Τζέικομπς – Ράπερ Tyler: «Ναι, μας βανδάλισαν τα καταστήματα. Ένα τζάμι φτιάχνεται, μια ζωή δεν γυρνάει πίσω»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο σχεδιαστής μόδας Μαρκ Τζέικομπς και ο ράπερ Tyler the Creator έστειλαν τα δικά τους ισχυρά πολιτικά μηνύματα με αφορμή το βανδαλισμό των καταστημάτων τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Ο σχεδιαστής μόδας, Μαρκ Τζέικομπς και ο ράπερ Tyler, the Creator δεν ενοχλήθηκαν από τους βανδαλισμούς των καταστημάτων τους στο Λος Άντζελες από διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Μαρκ Τζέικομπς έκανε μία ισχυρή πολιτική δήλωση με την ανάρτηση μιας εικόνας από τη μπουτίκ του στο Λος Άντζελες, όπου οι διαδηλωτές έσβησαν το όνομά του και έγραψαν εκείνα των Σάντρα Μπλαντ και Τζορτζ Φλόιντ.

 

View this post on Instagram

 

A life cannot be replaced. Black Lives Matter. Marc Jacobs. Los Angeles, CA. May 31, 2020

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs) on

«Μια ζωή δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης στο Instagram του brand του ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας. Λίγο αργότερα έκανε αναδημοσίευση της εικόνας και στον προσωπικό του λογαριασμό και ανάρτησε ακόμα μία φωτογραφία με ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα.

«Ποτέ μην τους αφήσετε να σας πείσουν ότι ένα σπασμένο τζάμι ή περιουσία είναι βία. Η πείνα είναι βία. Το να μην έχεις σπίτι είναι βία. Ο πόλεμος είναι βία. Το να ρίχνεις βόμβες σε ανθρώπους είναι βία. Ο ρατσισμός είναι βία. Η ανωτερότητα της λευκής φυλής είναι βία. Το να μην έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι βία. Το να μολύνεις το νερό για το κέρδος είναι βία. Οι περιουσίες μπορούν να αντικατασταθούν, οι ανθρώπινες ζωές όχι» σημειώνει.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων προκλήθηκαν ζημιές και στο κατάστημα του Tyler, the Creator ο οποίος σε ανάρτησή του στο Instagram αναφέρει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν, σύμφωνα με το Billboard.

Χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό στο Instagram του brand του Golf Wang, ο Tyler αναφέρθηκε στο Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων τη δεκαετία του 1960, γράφοντας: «BLACK FURY: κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά και εκπαιδεύστε τον εαυτό σας» και πρόσθεσε το δικό του σχόλιο, «το κατάστημα είναι εντάξει, αλλά ακόμα κι αν δεν ήταν αυτό είναι σπουδαιότερο από το να φτιάξουμε τα τζάμια και να αφαιρέσουμε το σπρέι, να καταλάβετε τι πραγματικά πρέπει να διορθωθεί εδώ. Μείνετε ασφαλείς, αγάπη».

 

View this post on Instagram

 

BLACK FURY: keep your eyes wide and educate yourself. ( black panther party, 1969)

A post shared by GOLF WANG (@golfwang) on

Όπως ανέφεραν χρήστες στο Twitter, ο ίδιος ο Tyler the Creator ήταν στις διαμαρτυρίες στο Λος Άντζελες.

Σχετικά άρθρα